BOOZE & GLORY: Το παιδί ενός revival

TRIBUTE

Άμα αναλογιστούμε τη μικρή αναβίωση που έγινε στα early to mid 00s στο Oi! Punk ρεύμα, τότε σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι οι Booze & Glory είναι το παιδί αυτής της αναβίωσης και οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά στην χώρα μας σε λίγες μέρες (31/08) στο An Club (FB Event).

Η ιστορία της μπάντας ξεκινάει το όχι και τόσο μακρινό 2009 και με πρώτη δισκογραφική απόπειρα το 2010. “Catchy rhymes and many singalongs” είναι η περιγραφή που ίδιοι μας δίνουν “in a modern Oi! fashion”, με τραγούδια που αναφέρονται στην τυπική Oi! θεματολογία όπως το ποδόσφαιρο, τα προβλήματα της εργατικής τάξης και τη subculture των skinhead. Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση της δισκογραφικής τους δουλειάς.

1) “Always On The Wrong Side” (2010)

Η πρώτη προσπάθεια των Πολωνο-άγγλων, που μεσολαβεί μεταξύ πιο harsh Oi! με πιο melodic anthemic street punk.

2) “Trouble Free” (2011)

Ο δίσκος που κατ’ εμέ βρήκαν τον χαρακτήρα τους ήταν το Trouble Free, μετακινώντας τους πλήρως στην anthemic πλευρά του Oi!. Όχι ότι και ο πρώτος ήταν μακριά από το συγκεκριμένο στυλ, αλλά εδώ ήταν η σφραγίδα του που ανήκουν.

3) “As Bold As Brass” (2014)

Ο τρίτος δίσκος τους και για μένα ίσως ο πιο εμβληματικός τους. Έχοντας μέσα αρκετά από τα πιο καλά τους τραγούδια “Leave The Kids Alone”, “Waiting For Tomorrow”, “Sick Of You” και προφανώς το:

4) “Chapter IV” (2018)

Η μπάντα έχει γίνει ήδη γνωστή στη σκηνή και στις παρυφές της. Με το “Chapter IV” ήρθε να επισφραγίσει αυτήν την κυριαρχία της στο underground. Τραγούδια όπως “Days, Months & Years” ή “For The Better Times” ήρθαν για να μείνουν και προφανώς το καταπληκτικό:

5) “Hurricane” (2019)

Η τελευταία full length δουλειά τους, αφού ανάμεσα και μετά από αυτήν έχουν κυκλοφορήσει ένα πλήθος από singles και ep’s ήταν το “Hurricane”, o οποίος συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που τους έκαναν αγαπητούς και γνωστούς στον κόσμο.

… Και προφανώς μην ξεχνάμε το τραγούδι που τους έκανε γνωστούς και έσκασε σαν βόμβα να κάνει ντόρο γύρω από το όνομα τους, από το compilation με singles “LSC Singles Collection” (2013)!

584

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 30 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.