BOOM. A Film About THE SONICS @ GSFF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2023
GIMME SHELTER FILM FESTIVAL
Powered by ΑΜΣΤΕΛ
BOOM. A Film About The Sonics (2018)
Πανελλήνια Πρεμιέρα

Σκηνοθεσια: Jordan AlbertsenΟι The Sonics ήταν και παραμένουν η κορυφαία πανκ μπάντα όλων των εποχών!

Πρωτοπόροι ήδη από το πρώτο τους άλμπουμ “Here Are The Sonics”, που χαρακτηρίζεται ο πρώτος punk rock δίσκος της ιστορίας, επηρεάζοντας σημαντικά καλλιτέχνες όπως Bruce Springsteen, Nirvana, The White Stripes, The Cramps, The Flaming Lips, Mudhoney, The Fall, με έναν ήχο που ο κιθαρίστας των Pearl Jam Mike McCready, έχει αποκαλέσει “επικίνδυνο”.

Σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Jordan Albertsen, το BOOM κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στο GSFF, κι εμείς ζούμε μια μοναδική στιγμή στην ιστορία του rock ‘n’roll: τη στιγμή που ο παραγωγός Buck Ormsby ανακάλυψε και καθιέρωσε τους The Sonics. Ένα συγκρότημα από την Tacoma της Washington, που κυκλοφόρησε 3 albums πριν την (όπως θα δούμε στην ταινία, όχι και τόσο) αιφνίδια διάλυσή τους. Χωρίς να το καταλάβουν οι ίδιοι, κι ενώ ζούσαν “φυσιολογικές” ζωές, επηρέασαν τα σημαντικότερα σύγχρονα μουσικά κινήματα. Από το proto-punk των The Stooges, τις punk σκηνές της Νέας Υόρκης και της Μεγάλης Βρετανίας, ως το metal, το grunge και την αναγέννηση του garage-rock στην αρχή των 00’s, οι The Sonics αποτελούν έναν από τους βασικότερους λόγους που η μουσική που αγαπάμε ακούγεται τόσο τέλεια!
Tickets
the acid visions-MMB-Large
Οι The Sonics επιστρέφουν στο αγαπημένο τους Gagarin κι εμείς ζούμε την ιστορία τους από την ίδρυση και την πρόωρη διάλυση, ως την επανένωσή που μας πρόσφερε μοναδικές συναυλιακές στιγμές στην ίδια σκηνή που θα φιλοξενήσει τον σκηνοθέτη Jordan Albertsen και τους The Acid Visions.
GIMME SHELTER FILM FESTIVAL
Powered by ΑΜΣΤΕΛ
Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2023
Gagarin 205
BOOM. A Film About The Sonics (80′)
Πρώτη Πανελλήνια Προβολή
+ Live Q&A: Jordan Albertsen
+ Live on stage: The Acid Visions
Οnline προπώληση: www.123tickets.gr & www.GSFFathens.com.
Aναμνηστικά Hard Copies στο Hard Rock Cafe Athens!
Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.
124