BONZAI: “Nightmare always ends the dawn”

ALBUM

Είδος: Heavy rock
Εταιρεία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. κυκλοφορίας: 7 Αυγούστου 2024

Πες μου πως είσαι φαν του Karate Kid, χωρίς να μου πεις πως είσαι φαν του Karate Kid. Bonzai!
Οι Θεσσαλονικείς τιμούν τα μίνι δεντράκια, όμως δεν παίζουν γιαπωνέζικη φολκλόρ μουσική. Είναι νόθα παιδιά των εμβληματικών Kyuss και με το προηγούμενο album τους “Seeds to Roots”, που επανακυκλοφόρησε μέσω της Made of Stone recordings το 2020, είχαν κάνει αίσθηση.

Επανέρχονται τώρα με το “Nightmare always ends the dawn” για να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν, με το ίδιο μουσικό στιλ, με το οποίο δεν κρύβουν τις επιρροές τους, αντιθέτως τις υπογραμμίζουν για να τις καταλάβεις καλύτερα ( στο “Meligra” ας πούμε θα μπορούσε να συμμετέχει ο Μπάμπης των POZ).

Ενώ μουσικά παίρνεις αυτό που διαφημίζεται από το εξαιρετικό εξώφυλλο, κάτι λείπει σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Ο όγκος της παραγωγής έχει ξεφουσκώσει κάπως, ταυτόχρονα όμως, φωνή και κιθαριστικά solos είναι πολύ μπροστά στη μίξη, καλύπτοντας τα υπόλοιπα (κυρίως τα τύμπανα), θάβοντας έτσι την γκρούβα που με μανία περιμένουμε.

Οι συνθέσεις μόνο κακές δεν είναι, θαρρώ όμως πως έχουν αδικηθεί χωροταξικά, με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν όλα όσα θα μπορούσαν κάτω από άλλες συνθήκες.

Ίσως φταίει λίγο η σειρά των κομματιών ή κάτι που θα εντόπιζε κάποιος αυτήκοος, της ηχογράφησης, μάρτυρας, διότι για παραδείγμα τα “For those who cannot speak”, “Red Leaf chaos” και “Until the end”, που κλείνουν το album, ακούγονται σαν κομμάτια από το προηγούμενο album.

Οι Bonzai έχουν δείξει πως μπορούν πολύ καλύτερα (δείγματα υπάρχουν και στο παρόν) και εύχομαι το δεντράκι τους να ξανακλαδευτεί με τον τρόπο που έγινε στο παρελθόν ή και με ακόμη πιο επιδέξιο.

Εμείς εδώ θα είμαστε πάλι, αδημονώντας να εισπνεύσουμε το οξυγόνο.

Facebook: https://www.facebook.com/bonzaiofficialband/
Bandcamp: https://bonzai.bandcamp.com/

102
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2165 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*