BONFIRE: “Fistful of Fire”

ALBUM

Είδος: Melodic Heavy Metal/Hard Rock
Δισκογραφική: AFM Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Απριλίου 2020

Έκαστος στο είδος του και οι Bonfire στο melodic heavy metal/hard rock θα μπορούσε να είναι ο υπότιτλος σε κάθε album που έχουν κυκλοφορήσει οι Γερμανοί, αφού το σύνολο της δισκογραφίας τους είναι σίγουρα αρκετά άνω του μετρίου. Ειδικά από το 2015 είναι λες και έχουν πιει κάποιο ελιξήριο της νεότητας βγάζοντας τον ένα δίσκο μετά τον άλλο, θέτοντας υψηλά τον πήχη της ποιότητας. Το “Fistful of Fire” είναι το πέμπτο studio album σε έξι χρόνια και όπως φαίνεται ούτε φέτος θα χαλάσει το σερί από καλούς δίσκους.

Το “Fistful of Fire” περιλαμβάνει 14 συνθέσεις από τις οποίες οι τρεις είναι intro και διαρκεί περίπου 53 λεπτά. Το mastering και η μίξη έγινε από τον Tom Mullerk στο Flatliners Studio, την παραγωγή την έκανε ο ίδιος o Hans Ziller. Το αντιπροσωπευτικό για το συγκρότημα εξώφυλλο, το φιλοτέχνησε ο Wolf D. Schoepe. Μοναδική αλλαγή στη σύνθεση της μπάντας ήταν η αποχώρηση τοy drummer Tim Breideband και η αντικατάστασή του από τον έμπειρο André Hilgers. Το υπόλοιπο line up παραμένει το ίδιο: η φωνάρα Alexx Stahl πίσω από το μικρόφωνο, ο γερόλυκος Ronnie Parkes στο μπάσο, ο Frank Pané και ο αρχηγός Hans Ziller στις κιθάρες.

Σε αυτό τον εικοστό δίσκο των Γερμανών, το πρώτο πράγμα που νιώθεις είναι η “φρεσκάδα” που βγάζουν οι συνθέσεις, όπως και η ενέργεια που βγάζει το συγκρότημα. Άλλοι με τα χρόνια τους στη δισκογραφία έχουν βγει ήδη στη σύνταξη. Η παραγωγή είναι εξαιρετική και όλα ακούγονται πεντακάθαρα. Οι Bonfire σε αυτόν τον δίσκο φυσικά δεν πρωτοτυπούν, αλλά το “Fistful of Fire” έχει στο σύνολό του καλοφτιαγμένα τραγούδια, που είναι σωστά κατανεμημένα μέσα στο δίσκο. Τα περισσότερα κομμάτια είναι αρκετά πιασάρικα και είναι σίγουρο ότι θα “κολλήσουν” στο μυαλό σου. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να μην σιγοτραγουδίσεις κάποιο από τα ρεφραίν του δίσκου. Το πρώτο μισό του δίσκου είναι “φωτιά”, με τραγούδια όπως το “The Devil Made Me Do It” ή το “When an Old Man Cries”, εξαιρετική μπαλάντα η οποία υπάρχει και σε ακουστική εκτέλεση μεσα στον δίσκο. Αλλά και το δεύτερο μισό έχει ωραία κομμάτια, με καλύτερο το ομότιτλο τραγούδι. Το “Fistful of Fire” είναι γεμάτο από υπέροχες μελωδίες και εξαιρετικά solos. Αντάξιος των προσδοκιών είναι ο Alexx Stahl, που για άλλη μία φορά απογειώνει τις συνθέσεις και δείχνει ότι ότι είναι μεγάλος ερμηνευτής.

Μπορώ να πω ότι οι φίλοι του μελωδικού hard ‘n’ heavy θα μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από τους Bonfire. Με τo “Fistful of Fire” όχι μόνο μπαίνουν με το δεξί στη νέα δεκαετία, αλλά δείχνουν ότι ακόμα έχουν “καύσιμα στο ντεπόζιτό τους” για να πρωταγωνιστήσουν στο είδος τους. Ένας ακόμα εξαιρετικός δίσκος από τους Γερμανούς “μάστορες”.

Facebook: https://www.facebook.com/bonfireofficial/

1109

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.