BONDED: “Into Blackness”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Century Media Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 12 Νοεμβρίου 2021

Παρθενογέννεση στη μουσική και ειδικότερα στο metal σύμπαν είναι πολύ δύσκολο πλέον να υπάρξει. Οκ, δεκτό αυτό αλλά όπως είπε και ο Malmsteen “μπορεί να έχουν γραφτεί όλες οι λέξεις, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γραφτεί ένα καλό βιβλίο;”. Συνεπώς, το θέμα δεν είναι να κάνεις κάτι νεωτεριστικό και καινοτόμο, αλλά αυτό που δημιουργείς να επιφέρει τη βασική ιδιότητα του ιδιώματος. Και ποιά είναι αυτή; Μα φυσικά το headbanging.

Από την άλλη κάθε υβριδική απόπειρα μπορεί και να χαρακτηριστεί και ως “παρθένα Γη”, σωστά; Υπό αυτό το πρίσμα, βγαίνουν πολλά καταπληκτικά πράγματα και ένα από αυτά είναι και τούτο εδώ το album των Γερμανών thrashers (κατά βάση) Bonded οι οποίοι έχουν στις τάξεις τους τον μεγάλο Bernd Kost ή αλλιώς Bernemann, δεξί χέρι για δυο δεκαετίες σχεδόν του τρισμέγιστου Tom Angelripper στους Sodom.

Η μουσική που παίζουν οι Bonded ανήκει στο χώρο του “εμβολιασμένου” (να είμαστε και επίκαιροι) thrash metal με πολλά στοιχεία κλασσικού Maiden-ικού heavy. Απολαυστικά γρήγορο (μου έδωσε την αίσθηση των καλύτερων στιγμών των Blind Guardian σχετικά με τη ρυθμική ορμή που διαχέεται από τα ηχεία), με επιρροές από σύγχρονους Kreator (και με τον πρώην drummer τους Markus Freiwald να σφυροκοπάει με απαράμιλλη τεχνική με συνοδεία έναν έξοχο Marc Hauschild στο μπάσο) και Sodom (λογικό) αλλά με ενισχυμένη δόση προσωπικότητας. Ένα αποτέλεσμα χωρίς εμφανείς αδυναμίες και σίγουρα από τις καλύτερες δουλειές που εμφανίστηκαν φέτος στο ιδίωμα.

Μελετημένες riffοσειρές από τον Bernemann και το πατριωτάκι Χρήστο Τσιτσή ο οποίος και ξέρει καλά το αντικείμενο μιας και υπήρξε μέλος των εγχώριων Exarsis, πολύ καλά ομιλούντα solos απομακρυσμένα από την έντεχνη κουλαμάρα και πολύ καλά φωνητικά από τον Ingo Bajonczak που θυμίζει και Angelripper και Mille χωρίς προσπάθεια επιτήδευσης, άριστος performer.

Και τα 10 κομμάτια (συν ένα intro) είναι μικρά δυναμιτάκια και ανάμεσα στα πολλά εξαιρετικά, ξεχώρισα τα “Watch (While the World Burns)”, “Lilith (Queen of Blood)”, το “Into the Blackness of a Wartime Night” (ύμνος), το “Destroy the Things I Love” (βαρύ, ασήκωτο και Sabbath-ικό), το “Ill-Minded Freak”, το “Way of the Knife” και το φοβερό επιλογικό και πλήρως Kreator-ικό “The Eyes of Madness” το οποίο κλείνει “αυτοκρατορικά” αυτόν τον δίσκο. Σπουδαία τραγούδια πλείστου ενδιαφέροντος όλα τους.

Ο γράφων έμεινε απολύτως ικανοποιημένος. Μια αξιοπρεπέστατη δουλειά για το πιο τσατισμένο είδος μουσικής που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη η οποία αποδίδεται με κέφι, με φανερό ταλέντο στη σύνθεση και στην πραγμάτωσή της που θεωρώ ότι θα συναρπάσει κάθε ορκισμένο thrasher αλλά μπορεί να συγκινήσει και πιο “ήπιους” μεταλλάδες. Τους φίλους των προαναφερθέντων συγκροτημάτων ειδικότερα, σίγουρα. Δεν υπάρχουν αδιάφορα σημεία και αυτό που απομένει είναι 45 λεπτά ακουστικής ευχαρίστησης. Απολύτως προτεινόμενο τουλάχιστον για να του ρίξετε τις αυτιές σας.

Facebook: https://www.facebook.com/bondedofficial/

1124

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.