BODYFARM: “Ultimate Abomination”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Edged Circle
Ημ. κυκλοφορίας: 24 Φεβρουαρίου 2023

Μοστράρεις μπροστά σου το εξώφυλλο του πέμπτου ολοκληρωμένου πονήματος των Ολλανδών deathsters, πατάς το κομβίο της αναπαραγωγής και αμέσως έρχονται στο μυαλό σου παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου. Bolt Thrower, Benediction, Obituary, Hypoxrisy, Dismember και άλλα πολλά που αν αρχίσουμε να τα απαριθμούμε θα σας υπνωτίσουμε.

Στα απόνερα μιας μελλοντικής μάχης που σύμφωνα με την μπάντα είναι αυτή τη φορά μεταφορική και περισσότερο μια μάχη που δίνεται στα ενδότερα του εαυτού σου, βρίσκεται η θεματική των στίχων, με black metal επιρροές στη μουσική τους αυτή τη φορά, να διανθίζουν την πιστή συνέχεια της 90s death revival κίνησης που οι Bodyfarm ξεκίνησαν το 2009.

Παρόλο που η μπάντα κλονίστηκε με τον θάνατο του Thomas Wouters το 2019, ιδρυτικού στελέχους, τραγουδιστή και εκ των βασικών συνθετών της μπάντας, ο συνοδοιπόρος του αποθανόντα, Bram Hillhorst, με κάποιες αλλαγές στη σύνθεση αποφάσισε να συνεχίσει το έργο της μπάντας, αποτίοντας έτσι, φόρο τιμής στον επί χρόνια “συμμαχητή” του.

Τα αλλεπάλληλα όμορφα riffs είναι το βασικό συστατικό της συνταγής του “Ultimate Abomination”, που ακόμα και όταν παρασύρεται στην αγριότητα, δεν ξεχνάει να γκρουβάρει. Η παραγωγή του album είναι απολαυστική και τα κομμάτια που αποτελούν τον δίσκο, έχουν τις απαραίτητες αλλαγές για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή.

Αν και τα 2/4 τις μπάντας έχουν αντικατασταθεί, με τον David Schermann να έχει αναλάβει τα τύμπανα και τον Ralph De boer να έχει πάρει το μπάσο παράλληλα με τα φωνητικά, αφήνοντας τον Alex Seegers να ντουμπλάρει κιθαριστικά τον “αρχηγό” κο Hillhorst, οι Bodyfarm εξελισσόνται ραγδαία κυκλοφορώντας έναν δίσκο μακράν καλύτερο και πιο ενδιαφέροντα από τον προηγούμενο “Dreadlord”. Δείχνοντας έτσι, πως η νέα σύνθεση βρήκε γρήγορα κοινά σημεία, δημιούργησε σταθερά πατήματα, ούτως ώστε να μπει ξανά στον χορό με εντελώς νέα, μα πιο ξεκάθαρη ταυτότητα.

Το “Ultimate Abomination” ίσως, να μην χτυπάει εύκολα κάποια από τα τοπ δισκία των προαναφερθέντων ογκολίθων, όμως πιστεύω πως θα είναι ένας πολύ καλό κράχτης για να έρθουν νέα τρυφερά πόδια στις αγκάλες του θανατικού μέταλ. Και αν μη τι άλλο, πιστεύω πως θα είναι ένας από τους death metal δίσκους αναφορά για το 2023.

Η νορβηγική Edged Circle πρέπει να είναι περήφανη που πρόσθεσε αυτό το album στη δισκογραφία της.

Official Site: https://bodyfarm.bigcartel.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Bodyfarmdeathmetal/
Bandcamp: https://edgedcircleproductions.bandcamp.com/album/ultimate-abomination

333

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.