BLOODY VALKYRIA: “Kingdom In Fire”

ALBUM

Είδος: Epic/Melodic Black Metal
Εταιρεία: Northern Silence Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 6 Σεπτεμβρίου 2024

Το underground metal είναι πάντα έτοιμο για μια νέα μπάντα που θα του δώσει μια γερή δόση ζωής, ανεξάρτητα από το ύφος. Είτε πρόκειται για ένα ωμό ξέσπασμα βλάσφημων riffs είτε για ένα επικό ταξίδι σε φανταστικούς κόσμους, ένα νέο όνομα με πραγματικό ταλέντο και όραμα μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεται κανείς για να μαγευτεί ξανά από τον ήχο.

Οι Bloody Valkyria, αντλώντας έμπνευση από τον ίδιο τον Tolkien, κυκλοφορούν ένα ντεμπούτο που είναι ακριβώς αυτό που πολλοί από εμάς λαχταρούσαμε. Η ενσωμάτωση του έργου του Tolkien στη metal μουσική δεν είναι πλέον καινούργια ιδέα, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν καλλιτέχνη που ξέρει ακριβώς τι κάνει. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του “Kingdom in Fire”, είναι προφανές ότι ο ιθύνων νους πίσω από το project έχει το ταλέντο να αποδώσει δικαιοσύνη στο έργο του Tolkien. Με σαφή αναφορά στην Πτώση του Gondolin, το “Kingdom in Fire” είναι μια μεγαλειώδης δημιουργία που αναδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες των Bloody Valkyria, χωρίς ίχνος δισταγμού ή μετριοπάθειας. Αυτό είναι το μελωδικό black metal του Jere Kervinen (τραγουδάει,παιζει τα πάντα) που φτάνει σε τέτοια επίπεδα με το ανάλογο σκηνικό και τις ανάλογες θεματικές, που απλά δεν μπορείς παρά να μαγευτείς από το υλικό. Με γιγάντιους δαίμονες της φωτιάς και στρατιές να βαδίζουν πάνω στα λευκά τείχη μιας κρυμμένης πόλης στα βουνά, οι Bloody Valkyria ξέρουν πώς να ξεκινήσουν μεγαλοπρεπώς, με black metal που είναι τουλάχιστον εξαιρετικό και εκτελεσμένο με άψογο τρόπο ώστε να ταιριάζει με όλα όσα το περιβάλλουν. Ένα έργο που λαμβάνει υπόψη όλα όσα έχουν κάνει ένα τέτοιο έργο τόσο αξιοθαύμαστο, το “Kingdom in Fire” είναι μια ξεκάθαρη νίκη από την αρχή του άλμπουμ κιόλας.

Ενώ υπάρχουν λίγα που μπορούν να αμφισβητηθούν όσον αφορά το ακατέργαστο ταλέντο της φινλανδικής black metal σκηνής, δεν είναι αρκετά συχνά που βλέπουμε μια μπάντα να ανταποκρίνεται στην περίσταση και να προσφέρει κάτι που είναι πραγματικά καλό για να χαθείς μέσα του. Ο ορίζοντας φλέγεται από τις ορδές του σκότους, η αθωότητα της ειρήνης καταρρέει. Οι Bloody Valkyria σφυρηλατούν ένα έπος από στάχτη και ατσάλι, κάθε νότα του “Kingdom in Fire” μια κραυγή νίκης μέσα στην απόγνωση.

Bandcamp: https://bloodyvalkyria.bandcamp.com/album/kingdom-in-fire
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556958225244

168
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 50 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*