BLOODBOUND: “Creatures of the Dark Realm”

ALBUM

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: AFM
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021

Ένατος δίσκος λοιπόν για τους Σουηδούς Bloodbound, άλλοτε μεγάλη ελπίδα για το Ευρωπαϊκό power metal, και πλέον στη «Β κατηγορία» της σκηνής, με ομολογουμένως όμως σταθερή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Ο προηγούμενος δίσκος τους “Rise of the Dragon Empire” αν και δεν έχει μεγάλη σχέση με τις δισκάρες του παρελθόντος “Nosferatu” και “Tabula Rasa”, ανανέωσε τον ήχο τους και έδωσε μια κάποια ώθηση στο συγκρότημα, οπότε ας δούμε μουσικά που βρίσκεται το “Creatures of the Dark Realm” και αν μπορεί να συγκινήσει τους οπαδούς του power.

Στo “Creatures of the Dark Realm” ακολουθούν την ίδια συνταγή πάνω στην οποία βασίστηκαν για να φτιάξουν τον προκάτοχό του, δηλαδή εδώ έχουμε ένα πολύ μελωδικό και «πιασάρικο» δίσκο, με εύκολα ρεφραίν και up-tempo κομμάτια, στα βήματα των Powerwolf, αλλά και ειδικότερα των Sabaton. Αν δεν σε πειράζει το εμπορικό του πράγματος, υπάρχει και θέμα στην έμπνευση. Και τα έντεκα τραγούδια έχουν ακριβώς το ίδιο στυλ, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να νομίζεις οτί ακούς το ίδιο κομμάτι σε παραλλαγή. Την όλη φάση κάνει πιο «αδιάφορο» το γεγονός ότι το ’χουν παρακάνει με τα πλήκτρα «ευνουχίζοντας» τις κιθάρες, στην προσπάθειά τους να γίνουν πιο εμπορικοί. Επίσης υπάρχει και το θέμα της προσωπικότητας. Υπάρχουν σχεδόν 20 χρόνια, είναι κρίμα να θυμίζουν τόσο πολύ άλλα συνομήλικα συγκροτήματα. Ακόμα και εμφανισιακά παραπέμπουν πλέον στους Powerwolf. Θετικά σημεία η τρομερή παραγωγή και τα δύα πρώτα κομμάτια του album, “Creatures of the Dark Realm” και “When Fate Is Calling”, που είναι τα μοναδικά που σου μένουν και έχουν μια κάποια «προσωπικότητα».

Το “Creatures of the Dark Realm” δυστυχώς είναι από τους δίσκους που θα περάσουν «αδιάφοροι» και μετά από λίγο καιρό θα ξεχαστούν. Γι’ αυτό ξαναβάζω να ακούσω το “Nosferatu” και εύχομαι στον επόμενο δίσκο, οπωσδήποτε αλλαγή κατεύθυνσης.

Facebook: https://www.facebook.com/bloodboundmetal/

892

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.