BLOOD RED THRONE: “Nonagon”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρεία: Soulseller Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Ιανουαρίου 2024

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή τη μπάντα; Τεράστια ιστορία, 11 δίσκοι με μεγάλη επιρροή στον χώρο του Death/Extreme Metal, γεγονός απολύτως λογικό καθώς πρωτεργάτης της είναι ο Daniel Olaisen ο οποίος υπήρξε και για μία 3ετία περίπου, κιθαρίστας των Satyricon.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι Blood Red Throne είναι ένα νορβηγικό Death Metal σχήμα που δημιουργήθηκε από τον Daniel Olaisen ,όταν μάλιστα ήταν ακόμα στους Satyricon, το 1998 και έκτοτε έχει πολύ δυνατή και ενεργή παρουσία στον χώρο μετρώντας 11 δίσκους και πάρα πολλές live εμφανίσεις ως Headliners ,αλλά και ως support σε μπάντες όπως οι Dimmu Borgir, Enslaved, Suffocation. Επιπλέον, έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ ορόσημα της metal μουσικής γενικότερα (Hellfest, Wacken, Bloodstock και πολλά ακόμα). Φέτος σβήνουν το 26ο κεράκι στην τούρτα τους και μας κάνουν δώρο το 11ο άλμπουμ τους “Nonagon”.

Δεν ήταν τυχαία η πιο πάνω αναφορά μου στο “Nonagon” ως δώρο. Προσωπικά είμαι λάτρης του είδους και μπορώ να πω με ευκολία πως είναι από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες δουλειές που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Το άλμπουμ ξεκινάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το “Epitaph Inscribed”. Βαθύ κιθαριστικό άρπισμα με αργά τύμπανα που σε λίγα δευτερόλεπτα μεταμορφώνεται σε ένα καταπληκτικό riff, το οποίο σε συνδυασμό με τα άψογα φωνητικά του νεοαφιχθέντα Sindre Wathne Johnsen, σε προετοιμάζει για ότι πρόκειται να ακολουθήσει. Λίγο πιο κάτω, το tracklist συνεχίζει με το ομώνυμο “Nonagon”. Κλασσικό παράδειγμα Νορβηγικής μουσικής αποτελούμενο από ατελείωτες διπεταλιές, συνεχόμενο τρέμολο στις κιθάρες και φωνητικά που σου δημιουργούν επιφωνήματα θαυμασμού. Το άλμπουμ συνδυάζεται με ένα φοβερό artwork του δικού μας Γιάννη Νάκου, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με αυτό που ακούμε.

Τελειώνοντας, το “Nonagon” θεωρώ πως θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μπάντας και πως ακόμα και κάποιος που δεν είναι τόσο μυημένος στο συγκεκριμένο είδος μουσικής μπορεί με αυτό το δίσκο να αλλάξει γνώμη. Άντε, με το καλό και κανένα live στα μέρη μας.

Official site: https://www.bloodredthrone.com/
Facebook: https://www.facebook.com/BloodRedThroneOfficial
Youtube: https://www.youtube.com/@brtofficial/

348

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 28 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.