BLOOD RED THRONE: “Imperial Congregation”

ALBUM

Είδος: Death metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 8 Οκτωβρίου 2021

20 χρόνια στο κουρμπέτι τα καλόπαιδα από το Kristiansand της Νορβηγίας με αρκετά τακτή δισκογραφική παρουσία στα death metal δρώμενα, αν και γενικά κινούνταν ανέκαθεν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Τουλάχιστον μέχρι το “Fit to Kill” του 2019 που οι Blood Red Throne εξέπληξαν αρκετούς.

Το νέο “Imperial Congregation” δεν παρεκλίνει καθόλου από τον προκάτοχό του και μάλλον δείχνει μια μπάντα που θέλει να τελειοποιήσει το ύφος της (που βέβαια δεν είναι και το πλέον πρωτότυπο) ή μάλλον να το προσαρμόσει ακόμη καλύτερα στην προσωπικότητά της βγάζοντας το δικό της αυτόνομο χαρακτήρα. Βέβαια, αυτό που κάνουν το κάνουν επαρκώς καλά.

Ένα μεγάλο ατού είναι ο εξαιρετικός ήχος που είναι μεν μαλακός για τα δεδομένα του brutal detah metal αλλά εξυπηρετεί άριστα τις συνθέσεις. Εν ολίγοις δηλαδή δεν χάνεις πουθενά το τόπι κατά την ακρόαση του album. Επίσης δεν θα ακούσεις έναν χείμαρρο από riffs που δεν θα σου μείνουν στη μνήμη μετά από ένα δεκάλεπτο. Αντιθέτως. Τα κομμάτια των Blood Re Throne είναι άμεσα, εμπεριέχουν αρκετή thrashύτητα και είναι απολύτως εύγλωττα και κατανοητά. Γενικώς η riffολογία τους είναι αρκετά καλή με πολλές δόσεις γκρούβας, τα solos τους ίσως να αποτελούν και έκπληξη γιατί απέχουν από κουλαμάρες εν είδει έντεχνης δυσαρμονίας, είναι μελωδικά και heavy metal νοοτροπίας, το ρυθμικό μέρος αποστασιοποιείται του ατέρμονου σφυροκοπήματος και είναι συμπαγέστατο και ογκώδες (πολύ καλές οι πριμαριστές μπασογραμμές – είναι γκαύλα όταν ακούγονται οι μαγνήτες, ε;) ενώ ο Yngve Christiansen πίσω από το μικρόφωνο, σαν καθώς πρέπει growler, διαθέτει βορβορώδες λαρύγγι που δεν καθαρίζει σε κανένα σημείο, απολύτως ταιριαστός στο background.

Συνολικά το υλικό είναι αξιόλογο και σαν κορωνίδες θα χαρακτήριζα τα εξαιρετικά “Consumed Illusion”, “6-7”, “Conquered Malevolence” και “Hero-Antics” χωρίς τα υπόλοιπα να υστερούν τόσο πολύ, γενικά το επίπεδο είναι ισοδύναμο σε όλα τα κομμάτια.

Τελικώς: μια πολύ αξιόλογη πρόταση από τους Blood Red Throne. Δεν ανακαλύπτουν εκ νέου τον τροχό αλλά αποδίδουν άριστα τις επιρροές τους (οι οποίες χωρίς να παρατίθενται ενδεικτικά ονόματα, παραπέμπουν σε όλους τους μεγάλους της brutalαρίας) και ακούγονται πολύ μελετημένοι στο αντικείμενό τους. Όχι αριστούργημα αλλά οι θαμώνες του είδους θα μείνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Το “Imperial Congregation” είναι ένα λογικότατο βήμα σε σχέση με τον προκάτοχό του και προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Facebook: https://www.facebook.com/BloodRedThroneOfficial/
Official page: https://www.bloodredthrone.com/

1151

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.