BLOOD INCANTATION: “Absolute Elsewhere”

ALBUM

Είδος: Cosmic Death Metal
Δισκογραφική: Century Media
Ημ. Κυκλοφορίας: 4 Οκτωβρίου 2024

Η κυκλοφορία του “Timewave Zero” δίσκου δεν ήταν κάποια άτυχη συγκυρία ή κάποια αστοχία υλικού για το συγκρότημα όπως πιθανόν να πίστευε κάποιος στις πρώτες ακροάσεις. Όχι σε καμία των περιπτώσεων καθώς δεν άφησαν κάτι στην τύχη του και οι ίδιοι είχαν κάποιο πλάνο στο μυαλό τους και έβαλαν τα θεμέλια για το επόμενο θεόρατο οικοδόμημα τους, εκπέμποντας το σχετικό ηχητικό σήμα για να ληφθεί υπόψιν, σαν να διαβάζουμε βουλωμένο γράμμα ένα πράγμα.

Είχαν επιπρόσθετα δώσει προφητικά διπολικά ηχητικά σημάδια με την διπλή εμφάνιση τους στο φετινό Roadburn, αφενός με την αμιγώς Death Metal εμφάνιση και αφετέρου με την παρουσίαση του προαναφερθέν Ambient δίσκου στην ολότητα του, στήνοντας ένα κοσμικό δίαυλο επικοινωνίας με ανώτερες δυνάμεις και ενέργειες μέσα από τις συχνότητες που εξέπεμπαν.

Εκμεταλευόμενοι την δημιουργική τους δράση και δείχνοντας συμπτώματα ηχητικής ενόρασης και ψήγματα διορατικότητας για την μουσική, φτάνουμε αισίως στην κυκλοφορία του “Absolute Elsewhere”, ενός φουτουριστικού και μεγαλεπήβολου έργου ορίζοντας το μέλλον του ιδιώματος και βάζοντας τις βάσεις για κάτι διαφορετικό.

Αν ο ίδιος ο Chuck δεν μας άφηνε για το δικό του αστρικό ταξίδι σε άλλα μουσικά σύμπαντα, είμαι σίγουρος ότι θα συνέθετε κάποια στιγμή κάτι αντίστοιχο καθότι οραματιστής και ανήσυχος δημιουργικά, διαφορετικά θα ήταν ο πρώτος που θα τους επαινούσε για το μοναδικό επίτευγμα τους.
Η διάστερη Death Metal τετράδα εντυπωσιάζει και πρωτοτυπεί με τη νέα δισκογραφική δουλειά, χωρίς όμως να κερδίζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, παρότι καινοτόμα και νεωτεριστική η όλη προσέγγιση, με βασικό υπαίτιο των Μιχαλάκη τον Akerfeldt ο οποίος είχε ενσωματώσει προοδευτικά στοιχεία στην ακραία μουσική λίγο νωρίτερα μέσα από τους Opeth και τις συνεργασία του με τον Steven Wilson, όπου αμφότεροι κυκλοφόρησαν και το δίσκο “ Storm Corrosion” βγάζοντας τα Progressive εσώψυχα και ψυχεδελικά απωθημένα στη φόρα.

Εδώ όμως υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά, που επεσήμανε και ο αγαπητός Βαγγέλης Γιαννακόπουλος σε μία κουβέντα καφενείου και θα χρησιμοποιήσω. Ενώ ο Akerfeldt ρίχνει ματιές και πέφτει με τα μούτρα στην σκηνή του Canterbury και σαν δρυίδης μαγεύεται από την Βρετανική Folk παράδοση, οι Αμερικανοί Death Metal nerds ζουν και αναπνέουν για το Γερμανικό Kraut κίνημα το οποίο έχουν εντάξει στη μουσική τους με κάθε τρόπο και το έχουν εμφυσήσει στις συνθέσεις με κάθε πιθανή απόληξη αυτού μέσω των κυριότερων εκφραστών όπως οι Neu!, Can, Popol Vuh και εννοείται οι Tangerine Dream, των οποίων λίγο DNA τους υπάρχει ζωντανό που λέμε με τη synthετικη συμμετοχή του Thorsten Quaesching στο “The Stargate (Tablet II)”).

Κοσμική μουσική για κοσμικούς ανθρώπους λοιπόν, με την κληρονομιά των Eloy μέσα από την ψυχεδελική και προοδευτική πορεία τους στα 70s και την παρακαταθήκη του Frank Bornermann σε περίοπτη θέση να εναλλάσσεται με τις Atheist, Morbid Angel και Death, Death Metal καταβολές ανοιγοκλείνοντας αστρικές πύλες και πύλες τις κολάσεως εναλλάξ.

Πορτιέρηδες επί τούτου η ίδια η μπάντα η οποία δεν έχει τον αυστηρό ρόλο στο κομμάτι face control, και δεν προτίθεται να ρίξει καμία πόρτα αν κι εφόσον συνοδεύεσαι με φαντασία και πειραματισμό και δεν έχεις παρωπίδες στα αυτιά και σκ@τ@ στα μυαλό για να σε περιορίζει και να σε κρατάει πίσω.
Από την δαιμονική κόλαση στον αστρικό παράδεισο, το “Absolute Elsewhere” είναι μία άγρια και ατίθαση βόλτα σε περιδίνηση, που ενσωματώνει τις πλανητικές εμπνεύσεις και την γοητεία της μπάντας για τα μυστήρια του σύμπαντος μέσα από ατμοσφαιρικούς τρόπους να εκφραστεί.

Ρετρό και φουτουριστικό, μελωδικό και συναρπαστικό, ατμοσφαιρικό και βαρύ, προοδευτικό και τεχνικό, το “Absolute Elsewhere” καλύπτει μία τεράστια και αχαρτογράφητη υπό μία έννοια περιοχή, με πλούσια ορχηστρικά περάσματα, Dub εμβόλιμες πινελιές, Ozric Tentacles Trance αναφορές, φλοϋδισμούς και υπερβατικά τερτίπια δημιουργώντας μία συναρπαστική εμπειρία που θα σε καταπιεί και θα σε καθηλώσει μία για πάντα.

Οι οπαδοί του ακραίου ήχου βρίσκουν ένα σημείο συνάντησης σε περίπτωση που χαθούν στο ταξίδι με οπαδούς από ετερόκλητα ιδιώματα που διατηρούν ανοιχτές της πύλες της μουσικής αντίληψης, και όλοι μαζί ταξιδεύουν στα αστέρια σε ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι.

Facebook: https://www.facebook.com/@BloodIncantationOfficial/
Bandcamp: https://bloodincantation.bandcamp.com/album/absolute-elsewhere-24-bit-hd-audio

51
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 334 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*