BLIND REVOLUTION: “Money, Love, Light”

ALBUM

Οι Ιταλοί Blind Revolution, είναι ακόμη μία μπάντα που δραστηριοποιείται στο χώρο του “σκληρού” ήχου και δημιουργήθηκε από αδέρφια. Το νέο τους άλμπουμ “Money, Love, Light”, είναι η δική τους οπτική για το πώς φαντάζονται το μελωδικό hard rock στη σημερινή μουσική πραγματικότητα.

Οι Ιταλοί melodic hard rockers ιδρύθηκαν πίσω στο 2010 από τα αδέρφια Simone και Cristiano Sipione, με σκοπό να δημιουργήσουν το δικό τους ήχο μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με άλλα groups. Το “Money, Love, Light”, έρχεται να δικαιώσει τις προσπάθειες της μπάντας για ένα δικό τους μουσικό έργο και να βάλει μπροστά για τα υπόλοιπα σχέδια των αδερφών Sipione.

Οι Blind Revolution, μένοντας πιστοί στις παραδόσεις και στις επιρροές τους, δημιούργησαν ένα μίγμα melodic hard rock, με αρκετά στοιχεία από τις αγαπημένες τους μπάντες και φυσικά με τις δικές τους “διορθωτικές” κινήσεις, όποτε και όπου χρειαζόταν. Το αποτέλεσμα είναι ένα άκρως μελωδικό album, που κινείται σε πιο mainstream μονοπάτια και με πιασάρικες συνθέσεις.

Το “Money, Love, Light”, δεν είναι αυτό που λέμε dirty rock και θα έλεγες ότι δε βγάζει αυτή την επαναστατικότητα για την οποία φημίζεται το rock. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο hard rock πόνημα, που απευθύνεται σε πιο “high class” rockers και σε οπαδούς του πιο μελωδικού rock κινήματος. Ίσως αγγίζει και λίγο από το glam rock, χωρίς όμως να έχει αυτήν τη “βρωμιά” που το έκανε ανάρπαστο, αλλά μία πιο λεία μουσική υφή, πιο στρωτή, που σου βγάζει κάτι το ντελικάτο. Τα “Miracle” και “Money And Run”, είναι από τα κομμάτια που σου βγάζουν αυτήν τη soft και mainstream πλευρά της μπάντας, ενώ είναι και υποψήφια για radio hits, αφού είναι στα όρια των pop rock τραγουδιών που παίζουν στα διάφορα ραδιοφωνικά προγράμματα του σήμερα.

Οι Blind Revolution όμως, πέρα από το μελωδικό τους χαρακτήρα, είναι και hard rock group και αυτό γίνεται αντιληπτό με κομμάτια όπως το “Guiding Light”, το (στα χνάρια των Bon Jovi) “Mary Ann”, το “Take The Magic Back” με το heavy riff και το “τέρμα rock” “Rock ‘n’ Roll Dream”, που περικλείει όλη αυτή την ενέργεια και το πάθος της rock μουσικής. Η αφοσίωσή τους στις επιρροές τους είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα του δίσκου, όπου η μελωδικότητα των Journey και Van Halen δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί η melodic hard rock ιδέα του group. Η επίσης Bon Jovi-ική μπαλάντα “Never Let You Go”, σου θυμίζει έντονα rock parties των ’90s, που περίμενες με ανυπομονησία να παίξει ένα τέτοιο κομμάτι για να πιάσεις τη ντάμα σου με νόημα και να λικνιστείτε στους ρυθμούς του.

Αυτό που εντυπωσιάζει στο “Money, Love, Light”, είναι ότι οι Blind Revolution έχουν δώσει έμφαση στις πιασάρικες συνθέσεις και στα μελωδικά riffs πρωτευόντως και έπειτα στο hard ύφος και τα τεχνικά solos. Γι’ αυτό ίσως και το album ακούγεται πιο “soft” και μελωδικό, παρά ως ένας hard rock “χείμαρρος”. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές, που ο κάθε άνθρωπος αναζητά την μουσική αβρότητα και όχι το θορυβώδες σκληρό ήχο και το “Money, Love, Light” είναι γεμάτο αβρότητα και μελωδία.

Σίγουρα πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, που μάλλον θα διχάσει τους απανταχού φίλους του hard rock. Κάποιοι θα εντυπωσιαστούν από τη μελωδικότητα και το “soft” ύφος του δίσκου, ενώ αντίθετα άλλοι θα αναζητήσουν κάτι πιο dirty, πιο heavy. Στο τέλος της ημέρας πάντως, θα είναι ένα album που θα έχει προκαλέσει το θόρυβο που ψάχνουν οι Blind Revolution και θα τους βοηθήσει να κινηθούν αναλόγως στο εγγύς μέλλον.

https://www.facebook.com/blindrevolutionofficial/

415

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.