BLIND ILLUSION: “Wrath of the Gods”

ALBUM

Είδος: Technical Progressive Thrash Metal
Εταιρεία: Hammerheart Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Οκτωβρίου 2022

Η Hammerheart Records φαίνεται να είναι μανούλα στις “νεκραναστάσεις”. Εκτός από μυριάδες reissues, έρχεται τώρα να βγάλει από το χρονοντούλαπο μια από τις χαμένες bay area thrash μπάντες, τους Blind Illusion.

Οι Blind Illusion είχαν κάνει μια μικρή αίσθηση με το ντεμπούτο τους “The Sane Asylum” (1988), αλλά χάθηκαν στον σωρό με τις σημαντικές φιγούρες που όλοι τώρα γνωρίζουμε και έπεσαν στη ρωγμή του χρόνου, για να επανέλθουν το 2010 με το “Demon Master” και μετά, ώ τι περίεργο, να χαθούν στην ίδια ρωγμή για 12 χρόνια.

Όμως να τοι πετιούνται και πάλι, με το “Wrath of the Gods” σύμφωνα με την μπάντα να είναι η φυσική συνέχεια του “The Sane Asylum” και θεωρώ πως απευθύνεται σε φίλους των Sanctuary, Watchtower, Heathen και Death Angel, μάλιστα παλαιά μέλη των δυο τελευταίων είναι στην νέα σύνθεση των BI. Ο λόγος για τους Doug Piercy (ex-Heathen, κιθάρα) and Andy Gallon (ex-Death Angel, τύμπανα) που μαζί με τον μπασίστα Tom Gears, αποτελούν τους νέους συνταξιδιώτες του μοναδικού αυθεντικού μέλους της μπάντας, Marc Biedermann (φωνή/κιθάρα).

Από ό, τι μπορεί κανείς να καταλάβει το νέο album των Καλιφορνέζων περιέχει πολύ σόλο και εναλλαγές ρυθμού/ταχύτητας, όμως χωρίς να το παρακάνει ή όταν το παρακάνει να είναι τόσο όμορφα οργανωμένο σαν μίξη που να μην ενοχλεί. Ανέκαθεν αγαπούσα το thrash metal, αλλά είμαι πάντα υποψιασμένος με τέτοιες επιστροφές, ειδικά όσον αφορά σε μπάντες που δεν έιχα ακουστά.

Τελικά, οι Blind Illusion καταφέρνουν να θρυμματίσουν κάθε μου καχυποψία, προσφέροντας ένα όχι πολύ τυπικό thrash metal album. Κρατούν αλώβητοι την παράδοση, αλλά προσθέτουν τόσα όμορφα δικά τους στοιχεία που θα κάνει κάθε μυαλωμένο thrasher να κουνήσει καταφατικά το κεφάλι του.

Η παραγωγή είναι σύγχρονου χαρακτήρα, μιας που η τεχνογνωσία της μπάντας απαιτεί καθαρότητα για να ακουστούν όλα τα επί μέρους θέματα σωστά, αλλά το εξωφυλλάκι, σόρρυ αλλά δεν θα με τραβούσε να το επιλέξω σε κάποια ψαχτική σε δισκάδικο.

Μπορεί να είναι τυφλή η ψευδαίσθηση των Blind Illusion, αλλά ευτυχώς όχι ατάλαντη. Το “Wrath of the Gods” δεν θα σκαρφαλώσει σε λίστες που θα τους κάνουν ευρεία γνωστούς, όμως οι thrashers θα το λιγουρευτούν.

Official Site: https://www.blindillusion.com/
Facebook: https://www.facebook.com/officialblindillusion/
Instagram: https://www.instagram.com/blindillusionofficial/
Bandcamp: https://blindillusion.bandcamp.com/

690

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.