BLAZE BAYLEY: Μια συναυλία γεμάτη Iron Maiden!

TRIBUTE

O Blaze Bayley ίσως ήταν ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο της μουσικής.

Από τη μια στιγμή στην άλλη, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και γράπωσε την πιο περιζήτητη θέση στο χέβι μέταλ. Το 1994 έγινε ο τραγουδιστής των Iron Maiden. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ρητορικό το ερώτημα.

Αυτά φυσικά είναι γνωστά. Όπως και τα δυο άλμπουμ που έγραψε μαζί τους o Blaze, το πλέον αποδεκτό ως κλασσικό X-Factor, με τις μακρόσυρτες σκοτεινές αναζητήσεις των Maiden και το Virtual XI, που τόλμησε το άλμα στο κενό, αλλά ελάχιστοι οπαδοί συγκινήθηκαν και το άφησαν να πέσει κάτω, για να σκάσει σα καρπούζι.

O Bayley Alexander Cooke ή πιο σωστά Blaze Bayley έχει τσιμεντώσει τη θέση του στην ιστορία του χέβι μέταλ, παρότι έχει παραπάνω «πολέμιους» από ότι οπαδούς. Βλέπετε, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του μέταλ παραμένει ο λόγος που ο στρατηγός Steve Harris επέλεξε τον Blaze ως τον αντικαταστάτη του αιώνιου, διαχρονικού και αέρινου Bruce Dickinson.

Ελάχιστοι τον αποδέχτηκαν εκείνη την εποχή και πως θα μπορούσαν άλλωστε, όντας τόσο διαφορετικός από τον προκάτοχο του. Σαν να μην έφτανε η αλλαγή εποχής για τους Maiden με τον νέο τραγουδιστή, άλλαξε και το ύφος των συνθέσεων στο X-Factor, για να ολοκληρωθεί το σοκ.

Νομίζετε τα ήξερα εγώ όλα αυτά, όταν εκείνη την εποχή άκουσα για πρώτη φορά το Best of The Beast, το οποίο είχε μέσα και κάποια κομμάτια που τραγουδούσε ο Blaze; Ή μήπως μετρούσα τις οκτάβες του στο Sign of the Cross που με έπαιρνε κάθε μέρα από το χεράκι, για να με πάει σχολείο; Όχι, αγαπητέ αναγνώστη, ο Blaze για μένα έτυχε να είναι η φωνή των Maiden όταν ξεκίνησα να ακούω μέταλ και αυτό δεν ξεγράφει, όσους τόνους αντικειμενικότητας, ωριμότητας και ορθολογισμού να μου πετάξεις στη μούρη.

Εγώ τον αγαπώ σφόδρα, τον ακολούθησα και μετά τους Maiden στους αξιόλογους solo δίσκους του, τον απήλαυσα ζωντανά στη Θεσσαλονίκη και θα το κάνω ξανά σε λίγες μέρες. Ο λόγος είναι απλός. Ο Blaze είναι ένας από εμάς, που έτυχε να ζήσει το όνειρο, ακούμπησε τον ουρανό. Όταν το όνειρο τελείωσε, η επαφή του με την κορυφή του μέταλ, τον άλλαξε παντοτινά και αυτός ποτέ του δεν το ξέχασε. Είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος ότι χρωστάει τα πάντα στους Maiden και στους χεβιμεταλλάδες που τον ακολουθούν πιστά σε κάθε του βήμα.

Δεν ξεχνάει να το ανταποδώσει σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση και το καταλαβαίνεις από την πρώτη φορά που θα τον δεις στη σκηνή. Ζει για το μέταλ και αναπνέει για τις στιγμές του με τους Maiden. Είναι ευγνώμον για όλα αυτά που έζησε και μας αφήνει να διασκεδάσουμε δίπλα του, όλα αυτά τα υπέροχα κομμάτια στα οποία συμμετείχε.

Ναι, σε λίγες μέρες, θα γυρίσουμε πίσω στα μέσα των 90ς, για να ζήσουμε ένα σετλιστ βγαλμένο από τους Iron Maiden εκείνης της εποχής και τον Blaze να οργώνει τη σκηνή που τόσο αγαπάει. Είναι νοσταλγία; Ξεκάθαρα, 100%, μέχρι τελικής πτώσεως. Πειράζει; ΚΑΘΟΛΟΥ.

Όταν ξεκινήσει το Sign of the Cross, θα ανατριχιάσεις, θα πιάσεις τον φίλο σου και θα πάρεις μια μεγάλη αναπνοή. Είναι η ώρα για μια πολύ όμορφη συναυλία. Βάζω στοίχημα ότι αν μπορούσε και ο Χάρρις θα ερχόταν να παίξει.
UP THE IRONS !!!

O Blaze Bayley θα βρεθεί στη χώρα μας για πέντε εμφανίσεις αφιερωμένες στους Iron Maiden. Περισσότερες πληροφορίες στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

723

Avatar photo
About Γιώργος Καλλίνης 21 Articles
Θα με βρείτε στα διάφορα φόρα στο ιντερνέ να ξεχειλώνω μουσικές απόψεις, φέρνοντας στα άκρα συνομιλητές, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνουν επίτηδες, κάποιος που έχει ένα καλά μελετημένο σχέδιο, μιλάει μέσα από μένα. Ναι, καπνός μπήκε στο μάτι μου!