BLACK TOTEM: “II: Shapeshifting”

ALBUM

Είδος: Deathrock
Εταιρία: Svart Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 26 Φεβρουαρίου 2021

Αν ξυπνάς και κοιμάσαι, με ήχους της βαθιάς φωνής του Glenn Danzig στα αυτιά σου, τότε αυτοί εδώ οι Φινλανδοί, έχουν το υποκατάστατο της στέρησης.

Αφού κυκλοφόρησαν δυο ΕΡs και τον ομότιτλο δίσκο το 2016, επιστρέφουν για να δώσουν τη δική τους εκδοχή της horror rock μουσικής. Θεματικά το “II: Shapeshifting” έχει να κάνει με τέρατα, δαίμονες και διαόλοι και στα φωνητικά είναι ο σωσίας του Danzig και η μουσική έχει την doom punk υφή που έχουν και οι δουλειές του προαναφερθέντος καλλιτέχνη.

H παραγωγή έχει το σκοτάδι και τη βαρύτητα που απαιτείται, αλλά τα κομμάτια είναι στυγνά επηρεασμένα από την πορεία του Danzig, ως Samhain, αλλά κυρίως ως solo brand, οπότε μην περιμένετε κάτι διαφορετικό.

Απεναντίας, είναι ένα album που θα μπορούσε να έχει γράψει και ο ίδιος ο Glenn, που θα πίστευα πως τραγουδάει και εδώ, αν το άκουγα κάπου στο ραδιόφωνο.

Το δεύτερο album των Black Totem είναι τόσο ξεπατικοτούρα, με τα φωνητικά του τύπου από το Τουρκού να προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον Danzig πιθανώς, που χάνει την ουσία και την ταυτότητα του. Αν δεν είσαι ντανζικοπαθής τρίτου βαθμού, συνέχισε τη ζωή σου, σαν να μη συνέβη ποτέ αυτό.
Τι έχει να φάμε, μαμά;

Facebook: https://www.facebook.com/BlackTotem666/
Bandcamp: https://blacktotem.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5X3SJCBrHyjssQhNpzE3s0

544

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.