BLACK SWORD THUNDER ATTACK: “March Of The Damned”

EP

ΕΙΔΟΣ: Epic Heavy Metal
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ: No Remorse Records
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 13/3/2020

Ένα απωθημένο 20 και βάλε χρόνων για την underground epic metal σκηνή της χώρας μας, είναι έτοιμο να πραγματοποιηθεί κατά το ήμισυ. Και λέω κατά το ήμισυ, γιατί πολλοί από εμάς περιμένουμε και ζωντανές εμφανίσεις της εν λόγω μπάντας. Οι Black Sword Thunder Attack, οι Θεσσαλοί epic-άδες, πρόκειται να πραγματοποιήσουν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο με το “March Of The Damned” EP τους και να μας αποδείξουν ότι τελικά η πολύχρονη αναμονή άξιζε τον κόπο.

Από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας των Black Sword Thunder Attack από τους Στέλιο και Χρήστο, όλο και κάτι συνέβαινε, όλο και κάτι πήγαινε στραβά με αποτέλεσμα το πολυπόθητο ντεμπούτο της μπάντας να μην πάρει σάρκα και οστά. Η πόρτα της δισκογραφικής τους παρουσίας άρχισε να ανοίγει σιγά-σιγά, με την προσθήκη της Mareike στο group, όπου και ανέλαβε το δύσκολο έργο των φωνητικών. Έτσι το παζλ είχε συμπληρωθεί και το “March Of The Damned” θα δει “το φως της δημοσιότητας”, μέσα σε μία δύσκολη χρονιά για την ανθρωπότητα ελέω της πανδημίας.

Οι Θεσσαλοί metallers, δεν κρύβουν τις μουσικές τους προτιμήσεις στους Lordian Guard και Warlord, τις οποίες και διαμόρφωσαν στη δική τους ιδεατή epic metal πραγματικότητα και σε συνδυασμό με την εξαιρετική φωνή της Mareike να μας πλασάρουν ότι πιο επικό έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Όσοι δε έχουμε μεγαλώσει με τη μουσική των τρομερών Warlord, θα ζήσουμε μαγικές στιγμές βγαλμένες από τις καλύτερες αναμνήσεις μας των μακρινών ’80s. ακούγοντας την πρώτη επίσημη δουλειά των Black Sword Thunder Attack. Συνθέσεις που αγγίζουν την τελειότητα, μουσική βγαλμένη από τους ήχους των πιο επικών μαχών του παρελθόντος και μία ατμόσφαιρα που όμοιά της μπορείς να συναντήσεις μόνο σε δίσκους των θεών Manilla Road, το “March Of The Damned” “φωνάζει” από μακριά ότι είναι όσο epic metal φαντάζεσαι και ακόμη περισσότερο.

Οι πιο παλιοί, σίγουρα θα έχετε ακούσει κάποια από τα τραγούδια του EP στο demo “In Hell’ s Reign”, οπότε θα γνωρίζετε περίπου “τί εστί βερίκοκο”. Και λέω περίπου, γιατί οι BSTA κατάφεραν να τα τελειοποιήσουν με την ερμηνευτική ικανότητα της Mareike και να αποδώσουν μέγιστα στο νέο τους EP. Από το εισαγωγικό του “Don’ t Hear The Sirens”, αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι μεγάλο έχει “χτιστεί” εδώ πέρα. Κάτι πολύ μυσταγωγικό, που θα σε μαγέψει και θα σε μεταφέρει στα παρελθοντικά πολεμικά μετερίζια, εκεί που οι ήρωες έδιναν μάχη “σώμα με σώμα” και έφτιαχναν το όνομά τους. Εκεί που οι σειρήνες μάγευαν με το τραγούδι τους τους ναυτικούς και τους παρέσυραν στο βυθό της θάλασσας σαν τρόπαια της ικανότητας που διέθεταν. Τα “Evil Sorcery” και το νέο κομμάτι “The Messenger”, περιέχουν αρκετή δόση επικότητας την οποία μάλλον δε θα βρεις στα περισσότερα σχήματα της εποχής μας. Το κλείσιμο δε του δίσκου με το “March Of The Damned/Through The Fires Of Hell”, δείχνει περίτρανα γιατί οι BSTA ήταν τεράστια “έλλειψη” για τη σκηνή και απωθημένο που έπρεπε να πραγματοποιηθεί.

Μόνο και μόνο ότι πρόκειται για ένα απωθημένο χρόνων, το “March Of The Damned” είναι απαραίτητο για τη δισκοθήκη του κάθε ψαγμένου επικομεταλά. Για το αν αξίζει μουσικά, νομίζω ότι με ένα μόνο άκουσμα θα σε πείσει. Ένα “διαμάντι” της εγχώριας και όχι μόνο epic metal σκηνής. Ένα από τα albums που έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στο cd player μου. Σίγουρα, ένα από τα καλύτερα albums της χρονιάς στο χώρο του και μάλιστα από συμπατριώτες. Ό,τι καλύτερο…

Facebook: https://www.facebook.com/Black-Sword-Thunder-Attack-1441356362811035/


621

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.