BLACK PYRAMID: “Black Pyramid”

REISSUE

Είδος: Stoner/ Doom Metal
Εταιρεία: Labyrinth of Thoughts Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Φεβρουαρίου

Γυρνάμε πίσω στο 2009, όταν ένα τρίο αξύριστων στο Northampton της Massachussets των ΗΠΑ αποφάσισαν να ντεμπουτάρουν ως Black Pyramid.
Αν και είχαν προηγηθεί ένα demo (2008) και το ομώνυμο ΕΡ (2009), που κυκλοφόρησε μόνο σε 500 επτάιντσες κόπιες από την Electric Earth Records, η φήμη τους στην υπόγεια κουλτούρα γιγαντώθηκε με το ομώνυμο (ξανά) παρθενικό τους album, που περιείχε ένα από τα κομμάτια του επτάιντσου, το “Visions of Gehenna”.

Με ένα όμορφο εξώφυλλο που σε προδιαθέτει για ένα δείγμα σαμπαθικής λατρείας, το “Black Pyramid” είναι ένα από τα καλά θαμμένα διαμάντια της μεταλικής μαστούρας. Δείχνοντας σε αρκετές στιγμές, την αγάπη για το κληροδότημα του Matt Pike στη μουσική, αλλά και την κληρονομιά που άφησαν τα heavy metal 80’s, οι Αμερικανοί δημιουργούν έναν δίσκο που σε εθίζει στο doom. Μελωδίες που σε κατακτούν άνευ όρων, εξαιρετικά και όχι υπερβολικά κιθαριστικά solos, με τους τρεις μουσικούς να έχουν βρει την ιδανική χημεία στις ηχογραφήσεις. Η κιθάρα και η φωνή του Andy Beresky στο προσκήνιο, χωρίς ο μουσικός να προσπαθεί να διεκδικήσει κάποιο βραβείο φωνητικής ερμηνείας, είναι ιδανικός όμως, για το ύφος της μπάντας και οι μελωδίες από τις χορδές του αφήνουν τη δική τους ιστορία. Από πίσω του, σαν γερά θεμέλια αιώνιας αιγυπτιακής πυραμίδας, το ρυθμικό ντουέτο των Clay Neely και Dave Gein (μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα), κάνουν την καρδούλα σου να χτυπά στους ρυθμούς τους φωνάζοντας DOOM, ρε καθάρματα!

Μάλιστα, εκείνος ο ύμνος που ακούει στο όνομα “Twilight Grave” είναι ένα από τα τραγούδια που έχω λιώσει περισσότερο σε εκείνη την έκδοση CD που κυκλοφόρησε τότε από τη γαλλική Motor City Records, ενώ υπήρχε και σε διπλό βινύλιο από την Electric Earth Records. Τώρα, η δραστήρια ελληνική Labyrinth of Thoughts επαναφέρει τους Black Pyramid στην επικαιρότητα, επανακυκλοφορώντας τον δίσκο αυτόν σε βινύλιο, καφέ και πορτοκαλί παρακαλώ!

Το συν αυτής της κυκλοφορίας είναι το bonus track έπος “Macedonia”, το οποίο δεν υπήρχε στην original έκδοση. Εσείς οι μουστακαλήδες, που σέβεστε τον εαυτό σας και δεν το έχετε στη συλλογή σας, δεν έχετε πλέον δικαιολογία. Το “Black Pyramid” ήρθε στην πόρτα σας!

Going down today, gonna die today, to my twilight grave!

Facebook: https://www.facebook.com/Black-Pyramid-49292323952/
Instagram: https://www.instagram.com/blackpyramidband/
Bandcamp: https://blackpyramid.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/05sbmFTeoI13JoKtsy8iMv

756

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.