BIRDS OF VALE: “Limbo”

ALBUM

Είδος: Heavy Blues Rock/Rock & Roll/Desert Rock
Εταιρία: Bitter Tea Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Φεβρουαρίου 2024

Οι Birds Of Vale, η τετραμελής rock ‘n’ roll μπάντα από την Αθήνα, κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου τη πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Limbo”, ύστερα από σχεδόν 3 χρόνια μετά το εξαιρετικό πρώτο δείγμα γραφής τους με το διπλό single “Devil in/Beautiful Girl”.

Στη πρώτη ακρόαση καταλάβαμε πως στα χέρια μας είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση τόσο σε επίπεδο συνθέσεων όσο και παραγωγής. Για να είμαστε ειλικρινείς θα έπρεπε να το είχαμε καταλάβει από τα 2 singles του δίσκου που κυκλοφόρησαν πριν την επίσημη κυκλοφορία του, τα “Sungun” και “Caviar”, το δεύτερο μάλιστα αποτέλεσε και το πρώτο video clip της μπάντας, τα οποία ήταν και οι προειδοποιητικές βολές όλου του εγχειρήματος.

Από το πρώτο κιόλας κομμάτι “Chora” γίνεται εύκολα αντιληπτό το μουσικό μονοπάτι το οπόιο θα ακολουθήσει το συγκρότημα καθόλη τη διάρκεια του δίσκου. Η 70s αισθητική είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα μαζί έναν αέρα Νότου γεμάτο καπνό και αλκοόλ. Τα heavy blues vibes σε πιάνουν από το λαιμό και σε πετάνε σε μια πολυθρόνα, κατά αντιστοιχία του πρωταγωνιστή του video clip του “Caviar”, προτρέποντας σε να γεμίσεις ένα ή και παραπάνω ποτήρια με αλκοόλ ώστε να απολαύσεις τη μουσική και να χαθείς στις σκέψεις σου.

Οι επιρροές και το πάντρεμα στοιχείων από μπάντες όπως οι Led Zeppelin, οι Soundgarden, οι Black Rebel Motorcycle Club και οι Rival Sons είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς κάτι το οποίο φαίνεται να λειτουργεί και να δίνει στον ακροατή ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τα φωνητικά είναι υποβλητικά με έντονες συναισθηματικές εξάρσεις σε όλα τα τραγούδια ενώ χαρακτηριστικές στιγμές μπορούμε να βρούμε και στα άλλα κομμάτια όπως για παράδειγμα το δυναμικό άνοιγμα με το μπάσο στο “Dream” ή την εξαιρετική κιθάρα στο “Indian River”. Σε όλα τα κομμάτια τρομερή δουλειά γίνεται και στα τύμπανα που δίνουν τον απαιτούμενο ρυθμό και ένταση. Έιναι εξάλλου τέτοια η φύση όλων των τραγουδιών που θα μπορούσαν ανέτα να αποτελούν το soundtrack για μια ταινία ή σειρά δράσης. Στο δίσκο βρίσκουμε και πιο ατμοσφαιρικές στιγμές όπως για πάραδειγμα με το “Howler” ή και με το ομώνυμο track “Limbo” το οποίο σημειολογικά είναι το μικρότερο σε διάρκεια αυτού και στο οποίο χαρακτηριστικά μας προτρέπουν πως “…you gotta fight for your soul..”.

Στιχουργικά εξάλλου είναι εμφανής η αναφορά μέσω των τραγουδιών στις ανθρώπινες σχέσεις και στη δυσκολίες που τις χαρακτηρίζουν. Είναι πολλές τέτοιες μάχες που θα χρειαστεί να δώσει ο καθένας, σε αρκετά επίπεδα, ώστε να διατηρήσει την πορεία του ακόμα και αν χρειαστεί αυτό να καταλήξει σε πιο μοναχικά μονοπάτια. Αυτός είναι και ο τρόπος άλλωστε που μας αποχαιρετούν μέσω του τελευταίου τους κομματιού:

“Feeling kinda lonely
Smoking for the show
Reached my destination
And your eyeballs light my road…”

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως το ντεμπούτο album των Birds Of Vale δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδανικό θέτοντας υποψηφιότητα για μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς, τουλάχιστον σε εγχώριο επίπεδο. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες να έρχονται να ταράζουν τα νερά της σκηνής (εξαιρετικό επίσης το artwork από Calma Colis) από παιδιά που καταθέτουν τη ψυχή τους και την ενέργεια τους. Ανυπομονούμε για τις live εμφανίσεις της μπάντας το προσεχές διάστημα ώστε να απολαύσουμε τη δουλειά τους και να πιούμε στην υγειά τους.

Facebook: https://www.facebook.com/birdsofvale
Instagram: https://www.instagram.com/birds_of_vale
Bandcamp: https://birdsofvale.bandcamp.com

283

Avatar photo
About Χρήστος Δεληγιάννης 14 Articles
Ο Χρήστος από λάτρης του μπάσκετ και του pick ‘n’ roll μέχρι τα 15 του αποφάσισε να περάσει στη μουσική και το rock ‘n’ roll και δεν είναι υπερβολή πως η μουσική τον έσωσε από το αθλητισμό. Αρνείται τις μουσικές ταμπέλες χωρίζοντας τη μουσική σε 2 κατηγορίες: “αυτη που σου αρέσει” και “αυτή που δεν σου αρέσει” και πιστεύει ότι ο καθένας πρέπει να επισκεφτεί, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, τη μπυραρία “Warpigs” στην Κοπεγχάγη.