BIESY: “Transsatanizm”

ALBUM

Είδος: Black Metal (on drugs)
Δισκογραφική: Godz Ov War Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Μαΐου 2020

Νομίζω πως ότι και να πω για να περιγράψω το νέο άλμπουμ του Πολωνικού αυτού one-woman-band, του οποίου όλη τη μουσική εξολοκλήρου γράφει και εκτελεί η Faustyna IHS Moreau και πήρε το όνομα του από τους “Δαιμονισμένους” του Ντοστογιέφσκι, ωχριά μπροστά στην διαδικτυακή αντίδραση ενός γνωστού όταν του το πρότεινα: “Μπήκε. ΜΑΛΑΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΤΖΟΝ ΓΟΥΩΤΕΡΣ”!

Νομίζω η πιο πάνω φράση τα λέει όλα, αλλά για να κάνω και εγώ σωστά τη δουλειά μου οφείλω να δώσω και καναδυό παραδείγματα, και το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό όλων είναι οι Thorns, περασμένοι όμως μέσα από ένα αστικό φίλτρο neon φωτισμού και σατανικού glitter. Πέρα από την προφανέστατη αυτή επιρροή όμως, μια δεύτερη αναφορά που μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας τις στριφνές ενορχηστρώσεις της Faustyna, είναι οι λιγότερο γνωστοί Choronzon του P. Emerson Williams, μια ακόμα μπάντα που ποντάρει στο φωσφορίζον βιομηχανικό μαυρομέταλλο, και ειδικά τα πρώτα, πιο βρώμικα βήματα τους και πιστέψτε με, μόνο καλή μπορεί να είναι μια τέτοια σύγκριση.

Απολαυστικότατο genderfuck black metal, βιομηχανικό και βγαλμένο από μια σατανική εκδοχή του Pink Flamingos, απαστράπτον και σκοτεινό ταυτόχρονα και μία ακόμα κυκλοφορία που μου δίνει ελπίδες για την νέα, πραγματικά επαναστατική και ανατρεπτική μαυρομεταλλική σκηνή που έχει αρχίσει να κλωτσάει ενάντια στους σάπιους συντηρητικούς που την έχουν σφετεριστεί και καταντήσει καρικατούρα εδώ και χρόνια. Αν σας ενοχλούν τα πιο πάνω, ξυδάκι, οι μέρες του black metal πουριτανισμού σας είναι μετρημένες.

Facebook: https://www.facebook.com/biesyIHS/
Bandcamp: https://biesy.bandcamp.com/album/transsatanizm

965

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.