BEES MADE HONEY IN THE VEIN TREE: “Aion”

ALBUM

Είδος: Psychedelic Doom
Εταιρεία: Magnetic Eye Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Αυγούστου 2023

Οι Bees Made Honey in the Vein Tree με το πολύ ιδιαίτερο όνομα, είναι ένα psychedelic doom σχήμα από την Στουτγάρδη της Γερμανίας και στις 18 Αυγούστου 2023 κυκλοφόρησαν το τρίτο ολοκληρωμένο τους album με τίτλο: “Aion”. O τίτλος του δίσκου προέρχεται από την ελληνική λέξη “αιώνας”, καθώς το σχήμα ήθελε να βρει μία λέξη η οποία θα περιγράφει το συναίσθημα της ψυχεδέλειας και τις διακυμάνσεις του ήχου. Δεν μπορούσαν να βρουν πιο χαρακτηριστικό τίτλο για τον δίσκο και θα εξηγήσω παρακάτω γιατί.

Οι Bees Made Honey in the Vein Tree δημιούργησαν το σχήμα το 2014 και το πρώτο τους album κυκλοφόρησε το 2014 με τον τίτλο: “Medicine”, το οποίο έκλεινε περισσότερο προς τις stoner στιγμές της ψυχεδέλειας. Η συνέχεια ήρθε το 2019 με το album: “Grandmother” κι εκεί η μπάντα μας έδειξε ότι την ενδιαφέρουν οι πιο σκοτεινές γωνίες του doom και όχι το stoner. Με το “Aion” που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν, φαίνεται ότι έχουν κατασταλάξει στον ήχο που τους ταιριάζει. Ο ήχος του album είναι doom με γενναίες δόσεις ψυχεδέλειας που παραπέμπουν στο psychedelic rock και τα soundscape περάσματα των Tangerine Dream.

To concept του album κινείται γύρω από το νερό, την βιολογική πραγματικότητα της αιωνιότητάς του αλλά και τις φιλοσοφικές προεκτάσεις που έχει το γεγονός ότι το νερό που έχουμε διαθέσιμο είναι το ίδιο από τότε που δημιουργήθηκε. Το νερό ανακυκλώνεται και δεν δημιουργείται καινούργιο, οπότε είναι αιώνιο και θα είναι για πάντα εδώ. Ο ήχος του “Aion” αντικατοπτρίζει αυτήν την αιωνιότητα, αλλά και το γεγονός ότι το νερό δίνει ζωή και είναι καθαρό, ενώ μπορεί να γίνει επικίνδυνο και οργισμένο. Για αυτό και το εξώφυλλο του δίσκου έχει ένα φύλλο που ταξιδεύει στο νερό και μπορεί να δει κάθε του όψη.

Οι συνθέσεις στο “Aion” είναι πολύ μεγάλες, με την μεγαλύτερη να ξεπερνά τα είκοσι λεπτά και θα λέγαμε ότι το album είναι γεμάτο με σημεία ησυχίας, ατμόσφαιρας και ψυχεδέλειας. Αν ο ακροατής δεν είναι συνηθισμένος να αφήνεται στην μουσική ενός album, τότε το “Aion” θα τον κουράσει. Αν όμως ο ακροατής έχει ακούσματα ambient ή ψυχεδέλειας, τότε το “Aion” θα τον ανταμείψει και θα συντροφεύσει τις βραδιές του. Το μοναδικό σημείο που βρήκα αρκετά αδύναμο ήταν τα φωνητικά. Ίσως θα το προτιμούσα instrumental.

Official page: https://beesmadehoneyintheveintree.com/
Facebook: https://www.facebook.com/beesmadehoneyintheveintree/
Instagram: https://www.instagram.com/beesmadehoneyintheveintree/
Bandcamp: https://beesmadehoneyintheveintree.bandcamp.com/

459
Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 171 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.