Beast in Black, Suicidal Angels (22/03/2023) Gagarin 205

Η Τέταρτη 22 Μαρτίου έφτασε, η μέρα που περιμέναμε πως και πως να δούμε ζωντανά τους Beast in Black, πόσο μάλλον μαζί με τους πολυαγαπημένους Suicidal Angel.

Ένα εκρηκτικό πακέτο, λοιπόν, γέμισε το Gagarin 205, σε σημείο που η συναυλία έγινε sold out.

Στις 8, χωρίς καμία καθυστέρηση, οι Suicidal Angels ανεβαίνουν στη σκηνή έτοιμοι να τα δώσουν όλα, με το Apokathilosis να ανοίγει τη βραδιά.

Συνεχίσουν με ένα setlist χωρίς εκπλήξεις, με κομμάτια κυρίως από το Years of Aggression, μαζί με all time classics, τυπικοί στη ποιότητα και στην δυναμική παρουσία τους, γεμάτοι ενέργεια και διάθεση να κάνουν τους οπαδούς να περάσουν καλά, να τραγουδήσουν και να ξεσκάσουν.

Ο ήχος τους ήταν εξαιρετικός και αν και όχι τόσο ταιριαστοί ηχητικά με τους headliners, έκαναν το κοινό να περάσει υπέροχα. Έκλεισαν με το Capital of War, το οποίο έκανε το Gagarin να ταρακουνηθεί και να προετοιμάσει το έδαφος για τη συνέχεια. Είναι πάντα ευπρόσδεκτο ένα live με τους Suicidal Angels headliners, οπότε αναμένουμε.

Setlist:
Apokathilosis
Endless War
Bloodbath
Bloody Ground
D.I.V.A
Reborn in Violence
Front Gate
Years of Aggression
The Sacred Dance With Chaos
Born of Hate
Capital of War

Σε ένα stage γεμάτο υπέροχα σκηνικά, εμφανίζονται οι φαντασμαγορικοί Beast in Black στις 9.30, τηρώντας κι αυτοί κατά γράμμα το πρόγραμμα. Η ενέργεια που έχει αυτή η μπάντα είναι μοναδική, ο δικός μας Γιάννης Παπαδόπουλος πέρα από φωνάρα έχει και μια απίστευτα θετική αύρα η οποία ήταν ακόμα πιο έντονη λόγω της χαράς του που ήταν μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Οι δε οπαδοί εκστασιασμένοι, ευχαριστήθηκαν τη βραδιά η οποία προσέφερε αυτήν την ανάλαφρη διάθεση που είχαμε όλοι πολύ ανάγκη. Η μπάντα είναι άκρως συναυλιακή και το γνωρίζαμε από πριν πως θα περάσουμε εξαίσια.

Το setlist είχε απ’ όλα, για κάθε διάθεση, οπότε όλοι μείναμε άκρως καλυμμένοι. Με το εισαγωγικό Blade Runner ξεκινήσαμε έναν ξέφρενο χορό υπό τους ήχους τους, που όπως θες τους χαρακτηρίζεις. Encore με Cry Out for a Hero και One Night in Tokyo, με το πάρτι να τελειώνει με το End of the World.

Τα πάντα ήταν υπέροχα και μελετημένα, η μπάντα τίγκα στην όρεξη, η επιλογή κομματιών to the point, η διάθεση του κόσμου ιδανική, ο ήχος φοβερός και γενικά ήταν μια πολύ πετυχημένη βραδιά.

Κάποια προηχογραφημενα μέρη ίσως ήταν αχρείαστα για ένα group που εκτελεί ούτως ή άλλως άψογα τα τραγούδια, αλλά μικρό το κακό μπροστά στο πόσο όμορφα ήταν όλα σε γενικότερο πλαίσιο. Ευχαριστηθήκαμε κάθε λεπτό. Η μπάντα είναι στα καλύτερά της και σε κάθε live της πρέπει να γίνεται χαμός. Metal ή disco ή οτιδήποτε, λίγο μας νοιάζει, όταν αυτό που ακούμε είναι ποιοτικό και μας προσφέρει χαρά.

Όσοι δεν ήρθαν κρίμα, να το έχουν στον νου τους για την επόμενη φορά, μιας και σίγουρα θα υπάρξει. Έχουν να δώσουν πολλά ακόμα.

Setlist:
Blade Runner
Eternal Fire
Die by the Blade
Revengeance Machine
Unlimited Sin
The Fifth Angel
Moonlight Rendezvous
Crazy, Mad, Insane
Sweet True Lies
To the Last Drop of Blood
Oceandeep
Dark New World
Beast in Black
Hardcore
Born Again
Blind and Frozen
Encore:
Cry Out for a Hero
One Night in Tokyo
End of the World

photos: Δέσποινα Σταματάκη

758

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.