BAYSIDE: “There are worse things than being alive”

REVIEW

Είδος: Punk rock/Emo punk
Εταιρία: Hopeless Records
Ημ. κυκλοφορίας: 5 Απριλίου 2024

Λοιπόν, είμαι λίγο ακατάδεκτος είναι η αλήθεια, όσον αφορά στη συναισθηματική πλευρά του punk, αλλά όσο περνάει καιρός, με κατακτούν διάφορες προσπάθειες της που αναβλύζουν μουσικότητα.

Πριν λίγο καιρό ήταν οι Alkaline Trio που τρύπησαν το μπετόν αρμέ μου. Τώρα, οι Νεοϋορκέζοι Bayside τους οποίους ομολογώ δεν ήξερα πριν, όμως το ένατο τους ολοκληρωμένο album, θα με κάνει να ακούσω και τα υπόλοιπα τους σίγουρα.

Καταρχάς, η αδιανόητα καλή φωνή του ιδρυτή τους Anthony Raneri, που δίνει την alternative χροιά που σίγουρα τους φέρνει ευκολότερα σε επιπλέον αυτιά και μετά οι κιθάρες. Άλλοτε βαριές σαν μέταλλο, με εξαίσια καλοπαιγμένα solos και το ύφος των Bayside κάποιες στιγμές, θυμίζει ακόμη και Muse.

Αρκετά gang choruses, γκρούβα που σε σηκώνει από την καρέκλα, ξεκάθαρη και γεμάτη παραγωγή, ενώ ακόμη και στις ήρεμες στιγμές τους, δημιουργούν εξαιρετικές ιδέες.

Απόλυτο hit, το “How to ruin everything”, με συμμετοχή των Ice Nine Kills, ενώ με το εναρκτήριο “The Devils”, όλα μπαίνουν στη σωστή θέση και οι προσδοκίες που γεννιούνται, κατακτούνται με άνεση.
Το “There are worse things than being alive” είναι ένα album που ταιριάζει κουτί στον καλοκαιρινό καιρό που ήρθε πριν την ώρα του, και τα 11 κομμάτια του album ακούγονται ξανά και ξανά με την ίδια ευχαρίστηση.

Εν κατακλείδι, το παρόν αφορά όσους γουστάρουν μπάντες σαν τους Hawthorne Heights, Alkaline Trio και Taking Back Sunday, και όσους βέβαια είναι πιο κοντά στο pop punk, μιας που οι Bayside γλιστρούν κάπου κάπου προς τα κει.

We are the trade ins
The souls that needed saving…

Official website: https://www.baysidebayside.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Bayside/

346

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.