BATTLESWORD: “(XX)V – Of Tales And Tragedies”

ALBUM

Είδος: Melodic Death Metal
Εταιρεία: MDD Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Battlesword, έχοντας διανύσει μια μακρά και γεμάτη περιπέτειες πορεία στον κόσμο του metal, επιστρέφουν δριμύτεροι με το “(XX)V – Of Tales and Tragedies”. Αυτός ο δίσκος, που σηματοδοτεί τα 25 χρόνια τους στη σκηνή, δεν είναι απλά μια αναδρομή στο παρελθόν, αλλά και μια δυναμική δήλωση για το μέλλον. Οι Battlesword δεν εφησυχάζουν, αλλά εξελίσσουν τον ήχο τους, παντρεύοντας το κλασικό melodic death metal με σύγχρονες πινελιές. Η επιρροή των Amon Amarth είναι αδιαμφισβήτητη, όμως οι Battlesword δεν περιορίζονται σε μιμήσεις. Με μαεστρία και αυτοπεποίθηση, πλάθουν μια δική τους μουσική ταυτότητα, πλούσια σε επικές μελωδίες, σκοτεινά περάσματα και αδάμαστη ενέργεια. Αυτή η συνύπαρξη αντιθέσεων, η εναλλαγή από βαριά doom τμήματα σε καταιγιστικά blast beats, δημιουργεί ένα δυναμικό ηχητικό ταξίδι που σε κρατά συνεπαρμένο.

Η παραγωγή, υπό την αιγίδα του θρυλικού Dan Swanö, αγγίζει την τελειότητα. Κάθε λεπτομέρεια αναδεικνύεται με κρυστάλλινη σαφήνεια, από τα εκρηκτικά τύμπανα και τις σμιλεμένες κιθάρες, μέχρι τα σπλαχνικά φωνητικά του Axel. Τα growls του, γεμάτα πάθος και αγριάδα, δεν θολώνουν τους στίχους, οι οποίοι παραμένουν κατανοητοί.

Κάθε κομμάτι στο “(XX)V – Of Tales and Tragedies” έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί. Με διαφορετική ατμόσφαιρα, ρυθμό και ενορχήστρωση, ξεδιπλώνεται ένα πανόραμα συναισθημάτων και ηχητικών τοπίων. Οι κιθαριστικές μελωδίες σε αιχμαλωτίζουν με την ομορφιά και την έντασή τους, ενώ τα φωνητικά εκφράζουν με αμεσότητα τον σκοτεινό κόσμο των στίχων.

Το “(XX)V – Of Tales and Tragedies” είναι ένα άλμπουμ που σε τραβάει μέσα του με την ατμόσφαιρα και την ενέργειά του. Οι σκληρές στιγμές σε συγκλονίζουν, ενώ οι μελωδίες σε ταξιδεύουν σε επικά τοπία. Αποτελεί μια απαραίτητη ακρόαση για τους λάτρεις του melodic death metal, αλλά και για όσους αναζητούν μουσική με βάθος, συναίσθημα και δύναμη. Οι Battlesword, με αυτό το άλμπουμ, αποδεικνύουν ότι παραμένουν μια ζωντανή δύναμη στο παρόν και μια υπόσχεση για το μέλλον.

Facebook: https://www.facebook.com/Battleswordofficial
Website: https://www.battlesword.de/

167
Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 56 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*