BAT: “Under The Crooked Claw”

ALBUM

Είδος: Heavy / Speed Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Μαΐου 2024

Η αρχή της αναβίωσης (τουλάχιστον σε σχέση με το feedback) έγινε με τους Enforcer που έφερσν λίγη από την ταχύτατη γκαύλα των Maiden επί Di Anno στα ηχεία των υποστηρικτών της σπίντας. Επίσης οι Evil Invaders, που δρουν σε thrash πλαίσια, συνέχισαν το racing κρατώντας μεν το αντικείμενό τους στα στάνταρ του ιδιώματος αλλά πάτησαν κι αυτοί επαρκώς το γκάζι. Και από το πουθενά, 6 χρόνια από το debut τους που πέρασε λίγο-πολύ στο ντούκου, σκάνε οι Βιρτζινιώτες παλαβιάρηδες BAT με τα ντεπόζιτα γεμάτο nitro για να καθορίσουν τον όρο “Speed metal εν έτει 2024”.

To τρελαμμένο αυτό trio σου δίνει in your face 12 δυναμιτάκια απολαυστικού θυελλώδους metal το οποίο βασίζεται σε δυο κύριους άξονες και κάποια πασίγνωστα “ημιαξόνια”: μια μεγάλη μερίδα του υλικού των BAT ασπάζεται την σαλταρισμένη τεχνοτροπία των Venom του πρώτου μισού της δεκαετίας του ’80 (την ποιά; δεν είμαστε με τα καλά μας, έτσι;…) και από την άλλη, προσκυνά ευλαβικά στο γρήγορο επιμεταλλωμένο rock ‘n’ roll του Πατέρα Lemmy και των συν αυτώ Motorhead. Πυρηνοκίνητα riffs και ανέλπιστα μελωδικά solos από τον σεσημασμένο Nick Poulos των Municipal Waste, εξαιρετικός παίχτης και όσο για τον Chris Charge τι να πούμε; Αναρωτιέμαι πως βγάζουν ολόκληρα shows πίσω από τα drums κάτι τύποι σαν αυτόν. Ο δε μπασίστας / τραγουδιστής (λέμε τώρα) Ryan Waste έχει μάλλον εικόνισμα τον Cronos πάνω από το κρεββάτι του αλλά η ερμηνεία και η φωνή του είναι άκρως hardcore μοιάζοντας πολύ με τον Roger Miret των Agnostic Front.

Εξαιρετικά κομμάτια όπως τα “Vampyre Lore”, “Rite for Exorcism” και “Electric Warning” που τείνουν προς τους Venom, πολύ καλό το Lemmyικό “Just Buried” και φοβερά τα “Horror Vision”, “Final Strike” και “Marauders of Doom” που έχουν ισχυρότατη επιρροή από τους Iron Maiden και τους αρχαίους Running Wild. Τρελά κέφια σε όλα τα κομμάτια. Οι BAT έβγαλαν ένα κάφρικο album για metal psychos, “κολλημένους” (και μαγκιά τους) μεταλλάδες που η μουσική είναι το background για μπυροποσία, γέλια και παλιές ιστορίες με πολλά κωλοδάχτυλα. Επαναφέρουν στο έπακρο την “αλήτες, μαλλιάδες, χεβιμεταλλάδες” ιαχή στο στόμα. Ίτε οι τσογλαναραίοι!

Facebook: https://www.facebook.com/bewareofthebat

384

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1192 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.