BASTARD SWORD X BREEDING THE SHADOWS | 6 Μαΐου 2023 | Nomads Athens

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

BastardSword X Breeding The Shadows

6 Μαΐου 2023 – Nomads Athens

Είσοδος Ελεύθερη

Η δεύτερη τελετή της 10/10 Productions, το πρώτο Σάββατο του Μαΐου, θα οπλίσει τις σκιές με σπαθιά, σε μια ζωντανή σύμπραξη που το post θα αγκαλιάσει το black, το doom θα ερωτοτροπήσει με το psych αλλά κυρίως δύο από τις καλύτερες νέες μπάντες της αθηναϊκής metal σκηνής θα συνθλίψουν με τον υπέρβαρο ήχο τους, όλες τις έγνοιες.

BASTARD SWORD
Οι Bastard Sword, το αθηναϊκό power τρίο των: Αχιλλέας Χαρμπίλας (φωνή / κιθάρα / synths / παραγωγή), Άκης Καπράνος (τύμπανα / φωνητικά) και Οδυσσέας Τζιρίτας (μπάσο / φωνητικά), δημιουργήθηκε στις αρχές του 2022, μέσα από μια εντελώς φυσική εξέλιξη των πραγμάτων που άπτονται της τέχνης. Ένα demo, μια νέα αρχή και τρεις φίλοι που παίζουν το παραδοσιακό doom metal τους, χωρίς να ξεχνούν την psych, space και stoner υφή της μουσικής αυτής. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τους ακολουθήσετε στο διαστρικό τους προσκύνημα στους προπάτορες της doom ψυχεδέλιας. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο LP τους “Bastard Sword I”, στις 3 Μαρτίου 2023 από την Sound Effect Records, δίσκος που είναι φορτωμένος με τεράστια κιθαριστικά riffs και πινελιές αναλογικής σύνθεσης. Ηχογραφημένο σε ένα μικρό υπόγειο σε μια περίοδο 10 μηνών, στα πρώτα ντέμο, ο Αχιλλέας (2 by bukowski, κ.α.) ανέλαβε όλα τα όργανα και την παραγωγή, και αυτά τα ντέμο χρησιμοποιήθηκαν ως βάση. Ο Άκης (ex-Septic Flesh, κ.α.) και ο Οδυσσεας ήρθαν πάνω στην ώρα για να προσθέσουν τις δικές τους ιδέες και αύρα, ολοκληρώνοντας το δίσκο.

https://www.facebook.com/bastardswordgr

BREEDING THE SHADOWS
Το γκρουπ σχηματίστηκε το 2017 από τους Thanos (μπάσο), T.Kopoul (drums) και Alex (κιθάρες) ως σύμπραξη κοινών μουσικών ενδιαφερόντων. Το πλάνο που είχαν ήταν η έκφραση της απόλυτης αγάπης που είχαν για την βαριά και ατμοσφαιρική μουσική, είτε αυτή θυμίζει τους Amenra, είτε τους Paradise Lost είτε ακόμα και τους Dead Can Dance. Η προσθήκη της Alice W. στα φωνητικά τους έδωσε την δυνατότητα να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στις black και death metal επιρροές τους, με το ομώνυμο ντεμπούτο album να κυκλοφορεί μέσα στο 2020 και να αποτυπώνει τις ιδέες τους, πάνω στην doom/post metal προσέγγιση. Πλέον πειραματίζονται ακόμα περισσότερο σε νέες συνθέσεις και ήχους, ώστε να ανακαλύψουν ακόμα πιο σκοτεινά μονοπάτια. Εκεί που το φως μπορεί να είναι πιο λαμπερό και η μουσική να ακούγεται πιο δυνατή.

https://www.facebook.com/breedingtheshadows

Κατά την προσέλευση θα δοθούν αναμνηστικά hard copy εισιτήρια.

451