BAD NERVES: Γιατί θα είναι η πρώτη συναυλία που θα πάω με τον γιο μου

TRIBUTE

Όντας πατέρας ενός δεκάχρονου αγοριού και μη μένοντας μαζί του, έχω επιλέξει να κατοικώ κοντά του και να έχω σταθερή και συχνή παρουσία στην ζωή του.

Η μητέρα του που τον μεγαλώνει πέρα από την σωστή διαπαιδαγώγηση που του δίνει γενικά, τον έχει επηρεάσει “σωστά” και μουσικά, μιας και ακούει κυρίως εναλλακτικό ροκ. Έτσι σε μια διαδρομή με το αυτοκίνητο πριν λίγα χρόνια όπου σε ραδιόφωνο του Spotify, αν θυμάμαι καλά, των Rotten Mind, έπαιξε το Can’t Be Mine των BAD NERVES με αποτέλεσμα ο γιος μου να ζητήσει να το βάλουμε στο repeat. Μετά από ελάχιστα συνεχόμενα ακούσματα αρχίσαμε, λόγω του ότι όπως όλα τα κομμάτια τους είναι catchy, να το τραγουδάμε παρέα και έτσι άρχισα σπίτι να τους ψάχνω και κόλλησα με την πάρτη τους, ενώ ο μικρός ακόμα θεωρεί το παραπάνω το αγαπημένο του τραγούδι.

Τάσσομαι κατά της κατήχησης και γενικά, και ειδικά μουσικά αλλά θεωρώ ότι καλό οι γονείς να δίνουμε μια χαλαρή καθοδήγηση ,ώστε η νέα γενιά να μην κατακλυστεί από trap και trash πρότυπα που προωθούν τον καταναλωτισμό, την ματσίλα και τον σεξισμό. Όχι ότι αυτό θα διαμορφώσει πλήρως συνειδήσεις, μιας και κανείς από εμάς δεν έκαψε εκκλησίες, έκανε λιτανείες στον σατανά με ανθρωποθυσίες και έσφαξε κόσμο με το σπαθί του (θέλω να πιστεύω ειδικά τα τελευταία) και διαχώριζε την πραγματικότητα με την μυθοπλασία. Απλά δυστυχώς διακρίνουμε όσο μεγαλώνουμε, ότι το sex, drugs and rock n roll μεταλλάσσεται σε rape, fame and pop or false hip hop. Έτσι στοίχημα για τον κάθε γονιό, κηδεμόνα η μεγαλύτερο άτομο είναι να μεταλαμπαδεύσει τα σωστά ερείσματα. Το δύσκολο της όλης κατάστασης, για μας που είμαστε ακροατές της γενικότερης rock σκηνής, είναι ότι αυτό πρέπει να γίνει ομαλά με πιο ήπιους ήχους και σταδιακά να σκληρύνουμε τα ακούσματα ώστε να φτάσουμε σε πιο ακραία είδη σταδιακά.

Για παράδειγμα όταν άκουσε ο γιος μου πρώτη φορά black metal θεώρησε ότι τα φωνητικά είναι σαν γουρούνια που τα σφάζουν (δεν του μίλησα φυσικά για τους Μayhem και τις γουρουνοκεφαλές). Οπότε έκτοτε η μουσική που ακούμε παρέα είναι κυρίως garage punk, rock n roll , punk rock, post punk, pop punk, alternative, grunce, καλό hip hop, minimal synth, electro και λίγο κλασσικό metal. Τα τρία πρώτα προαναφερόμενα μουσικά είδη είναι για μένα ότι πιο κοντά στις ρίζες του rock n roll και οι Βρετανοί garage punk rockers για τους οποίους ο λόγος αποτελούν από τις ευχάριστες εκπλήξεις τον τελευταίων χρόνων.

Στα χνάρια των The Ramones, The Strokes των TheDickies κ.α. οι BAD NERVES πιστεύω ότι θα θέσουν την βάση για τηνσυναυλιακή σταδιοδρομία του μικρού, μιας και ο εξαερισμός και η ακουστική του Arch είναι επίσης κατάλληλη για εσωτερικό χώρο. Δεν ξέρω αν ο κανακάρης μου από Baby Drummer θα ενηλικιωθεί και θα γίνει μεσήλικας και μέτριος τυμπανιστής σαν τον πατέρα του, γνωρίζω με σιγουριά όμως ότι είναι γραπτό να είναι το παρθενικό του live, όπως και οι πνευματικοί πατέρες των BAD NERVES, Radio Birdman ήταν το πρώτο live report που έγραψα για τη σελίδα.

*Οι Bad Nerves θα εμφανιστούν την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου στο Arch Club, μαζί με τους The Overjoyed και Hex. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ*

10
Avatar photo
About Χρήστος "Brodie" Κωνσταντινίδης 29 Articles
Κινείται από τις DARKικές κατακόμβες του POST PUNK, του MINIMAL SYNTH, αλλά και του BLACK METAL παλεύοντας να κάνει μια POSITIVE HARDCORE έφοδο στα θερινά ανάκτορα ευθυμώντας με PUNK ROCK και SKA PUNK. Επιθυμεί να σπάσει THRASH-ίζοντας την DΟΟΜ συνθήκη που επιβάλλεται στο WORKING CLASS OI! κάτεργο και να ελευθερωθεί μέσω μιας CRUST αισθητικής φτάνοντας σε μια EMO ενσυναίσθηση και ALTERNATIVE κάθαρση.