AVALAND: “Theater of Sorcery”

ALBUM

Είδος: Symphonic Power Metal
Δισκογραφική: Rockshots Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2 Απριλίου 2021

Φαντάζομαι ότι ούτε ο ίδιος ο Tobias Sammet δεν θα πίστευε το 2001, όταν δημιουργούσε το project των Avantasia, τί αντίκτυπο θα είχε στο χώρο του metal. Όχι μόνο κατάφερε οι Avantasia να ξεπεράσουν τους Edguy σε δημοτικότητα, αλλά είκοσι χρόνια μετά δεκάδες metal μουσικοί ακολουθούν το δρόμο που χάραξε και κυκλοφορούν τις δικές τους metal όπερες. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκαν και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Avaland και το “Theater of Sorcery” είναι η πρώτη τους προσπάθεια.

Υπεύθυνος για το εγχείρημα των Avaland είναι ο 22χρονος Adrien G. Gzagg από το Grenoble της Γαλλίας και αφορμή για την ενασχόλησή του με τη μουσική ήταν αρχικά oi Avantasia και οι Ayreon. Επίσης στο δίσκο υπάρχουν επιρροές από Edguy, Helloween, Savatage, Asia, Symphony X, Alan Parson’s Project, Winger, Yes, Adagio. Γι’αυτό το πρώτο album o Adrien έχει καταφέρει να φιλοξενεί γνωστά ονόματα όπως Ralf Scheepers (Primal Fear), Zak Stevens (Savatage/TSO), Zaher Zorgati (Myrath), Emmanuelson (Rising Steel), Stéphan Forté (Adagio), Madie (Nightmare).

Αρχικά το “Theater of Sorcery” ξεφεύγει από την τάση που έχουν αρκετές metal όπερες για υπερβολή. Όλες οι συνθέσεις είναι σωστά δομημένες και υπάρχει ισορροπία στη χρήση των οργάνων μεταξύ τους. Η παραγωγή είναι αρκετά καλή, με τον ήχο να έχει όγκο και να μην είναι πολύ “γυαλισμένος” όπως λανθασμένα γίνεται σε αντίστοιχους δίσκους. Επίσης οι Avaland πετυχαίνουν να φτιάξουν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα χωρίς όμως να χάνουν το metal στοιχείο. Ο Adrien στα φωνητικά τα πάει καλά και έχει ωραία χροιά, ενώ και οι υπόλοιποι μουσικοί χωρίς να παίζουν κάτι εξεζητημένο στέκονται στο ύψος τους. Οι guest τραγουδιστές μας τα χαλάνε λίγο, αφού κάποιοι ακούγονται λίγο “αδιάφοροι”, ενώ λείπει και η ενέργεια που βγάζουν οι πραγματικά δεμένες μπάντες. Τραγούδια που ξεχωρίζουν είναι τα “Theater Of Sorcery”, “Let the Wind Blow” και “Holy Kingdom Of Fools”, που είναι κομματάρες και ενώ και ο υπόλοπος δίσκος είναι σε αρκετά καλό επίπεδο.

Πρώτο δείγμα είναι θετικό για τους Γάλλους Avaland, από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του νεαρού Gzagg να δουλέψει ακόμα περισσότερο και να μας παρουσιάσει ακόμα καλύτερους δίσκους στο μέλλον. Το “Theater of Sorcery” θα ικανοποιήσει σίγουρα τους φίλους του συμφωνικού power.

Facebook: https://www.facebook.com/avaland.metal.opera

1058

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.