AURA NOIR

INTERVIEW

Οι Aura Noir είναι ένα από τα σχήματα που αναβίωσε το πρωτόγονο “ανίερο” thrash metal της τευτονικής σχολής , φιλτράροντας το μέσα από μια black metal αισθητική που τα μέλη της μπάντας ήξεραν καλά να επιβάλουν.

Επί τη ευκαιρία της εμφάνισης των Νορβηγών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, o Αggressor απάντησε τις ερωτήσεις του rockway.gr, δίνοντας τη δική του οπτική σε σχέση με τη μουσική. 30 χρόνια εμπειρίας δεν είναι λίγα και σε λίγες μέρες, οι Aura Noir θα τα γιορτάσουν μαζί μας.

Γεια σας! Είναι τιμή μου να συζητώ με ανθρώπους που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη μουσική. Οι Aura Noir ήταν μια από τις πιο καθιερωμένες μπάντες του blackened thrash metal τότε. Τι θυμάστε από τις ηχογραφήσεις του “Black thrash attack”;
Γεια σε όλους τους Έλληνες μανιακούς! Ναι, το “Βlack Thrash Attack” είναι ίσως το πιο γνωστό μας album, αλλά για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι το album για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε σήμερα είναι το “The Merciless”. Έκλεισε 20 χρόνια φέτος και θα το παίξουμε ολόκληρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, από την αρχή μέχρι το τέλος, ως μέρος του ειδικού μας σετ. Επίσης, έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που επισκεφτήκαμε την Ελλάδα για πρώτη φορά το 2004. Είχαμε το release show για το “The Merciless” στο AN-club. Ήταν η πρώτη μας κανονική συναυλία εκτός Νορβηγίας με εκατοντάδες τρελούς να έρχονται να μας δουν. Άλλη μια επέτειος που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι η μπάντα έκλεισε τα 30 φέτος. Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε αυτό την “άσχημη” black thrash περιπέτεια. Έτσι, το 2024 είναι μια σημαντική χρονιά ορόσημο για εμάς. Πέρα από αυτό, τι θυμάμαι από τους Black Thrash Attack; Λοιπόν, ας μιλήσουμε γι’ αυτό σε δύο χρόνια, όταν αυτό το άλμπουμ γίνει 30!

Οι Aura Noir έχουν έναν ξεχωριστό ήχο που συνδυάζει το black metal με το thrash. Πώς διατηρείτε αυτή την ισορροπία, και ποια στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας για το χαρακτηριστικό σας στιλ;
Το πιο κρίσιμο στοιχείο για τον ήχο μας είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην μπάντα. Πέρα από το ότι είμαστε καλοί φίλοι, έχουμε επίσης πολλές από τις ίδιες προτιμήσεις όσον αφορά τη μουσική και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ακούγεται. Δεν είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι σχετικά με το είδος, απλά κάνουμε τη μουσική που νιώθουμε ότι μας αρέσει να κάνουμε.

Ποια παλαιότερα συγκροτήματα θα λέγατε ότι είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία των Aura Noir;
Πολύ κλασικό thrash από τα 80s. Αλλά ίσως, το πιο σημαντικό, η μουσική που κατά κάποιο τρόπο ακροβατούσε μεταξύ thrash metal και black metal, evil thrash metal, αν θέλετε. Το γερμανικό thrash της πρώτης περιόδου, όπως οι Sodom και οι Kreator για παράδειγμα. Τα δύο πρώτα τους albums. Μεταλλική μουσική από μια εποχή που δεν ήταν τόσο σημαντικό να ορίζεται η μουσική με βάση το είδος.

Ποιες ήταν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσατε κατά την ηχογράφηση των άλμπουμ σας, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το ατύχημα σου το 2005; Θα πρέπει να περιμένουμε νέο album σύντομα;
Ελπίζουμε ότι στα τέλη του επόμενου έτους θα είμαστε σε θέση να κυκλοφορήσουμε ένα νέο album. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό σιγά-σιγά αυτή τη στιγμή, αλλά θα ξέρω πώς πάει όταν θα έχουμε ξεκινήσει κανονικά, τότε η διαδικασία θα επιταχυνθεί. Ναι, το ατύχημα ήταν σίγουρα μια δοκιμασία, αλλά όσο είμαι σε θέση να παίζω και να γράφω μουσική, είμαι ευτυχισμένος.

Οι στίχοι των Aura Noir συχνά εμβαθύνουν σε θέματα βλασφημίας, θανάτου και επιθετικότητας. Τι εμπνέει αυτά τα θέματα και πώς αντικατοπτρίζουν τις προσωπικές σας πεποιθήσεις ή εμπειρίες;
Αυτό που είναι το πιο σημαντικό στους στίχους για μένα είναι ότι περιέχουν ένα ορισμένο σκοτάδι που ταιριάζει με τη μουσική. Η μουσική μας είναι σκοτεινή, διεστραμμένη και βλάσφημη και το ίδιο ισχύει και για τους στίχους μας. Και τα δύο αντανακλούν εμάς ως άτομα, αν και πιθανώς πλευρές μας που δεν είναι τόσο ορατές στον κόσμο που δεν γνωρίζουν εμάς και τη μουσική μας.

Έρχεστε προς τα μέρη μας για άλλη μια φορά. Θυμάστε κάποια συναυλία που ήταν τόσο τρελή που δεν θα ξεχαστεί ποτέ;
Η συναυλία του 2004 στο AN club στην Αθήνα είναι μια από τις καλύτερες live-αναμνήσεις μας και όλοι συμφωνούμε σε αυτό σε αυτό. Παρόλο που όλοι μας έχουμε συμμετάσχει σε πολλά διαφορετικά μουσικά πρότζεκτ και παίξαμε εκατοντάδες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούμε να συμφωνούμε ότι η συναυλία του 2004 στην Αθήνα ήταν η δική μας αγαπημένη συναυλία. Και ελπίζουμε να το επαναλάβουμε αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!

Τι πρέπει να περιμένουμε να ζήσουμε βλέποντας τους Aura Noir να παίζουν ζωντανά; Τι αισθάνεστε όταν παίζετε;
Παίζουμε αυτή τη μουσική εδώ και 30 χρόνια. Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει πολύς κόσμος, η ηλικία δεν σε κάνει χειρότερο μουσικό, σε κάνει καλύτερο μουσικό. Θα παίξουμε τα τραγούδια μας όπως κανείς άλλος δεν μπορεί, αυτό είναι που μπορείτε να περιμένετε. Δεν είναι πραγματικά ένα συναίσθημα, είναι απλά ένα γεγονός, αλλά σίγουρα είναι ωραίο να παίζεις αυτή τη μουσική όπως εμείς.

Σαν επίλογο θα ήθελα να στείλετε μια πρόσκληση στους Έλληνες metalheads χρησιμοποιώντας μερικά από τα στίχους σας. Τα λέμε στο pit!

“ALL THE PLEASURES I MIGHT HAVE
SEALED AS SPARKS IN A DARK GEM
UNLEASHED AS RAGE
REBORN AS SCHORCHING FLAME”

WELCOME ALL ATHENIANS AND THESSALONIKIANS

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Βαγγέλη Γιαννακόπουλο για την πάντοτε πολύτιμη βοήθεια του.

286
Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2161 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*