ASAKTA: “Cold Winter Rain”

EP

Είδος: Black metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Μαΐου 2021

Πρώτη προσπάθεια για μια νεότευκτη εκ Θεσσαλονίκης μπάντας με το “Cold Winter Rain”, ένα EP τριών κομματιών αρκετά καλού black metal.

Αρκετά επικό, πολύ Maidenικό (σίγουρα ο drummer Δημήτρης λατρεύει τον Clive Burr) και επίσης μελωδικό στα χνάρια των Harakiri For The Sky.

Κιθαριστικώς επικρατεί η σιδηροδρομικότητα μεν αλλά με αρκετά τεχνικά δομικά riffs, καλά φωνητικά από τον κιθαρίστα Κώστα που στυλιστικά μάλλον ανήκουν στο ευρύτερο black / death ύφος, δηλαδή απέχουν από τσιρίδες, gargoyle-ισμούς και τέτοιες γραφικότητες. Η μόνη μου ένσταση είναι ότι θα μπορούσαν να ανεβάσουν λίγο στη μίξη τον ήχο του μπάσου έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να ακούγεται πιο συμπαγές.

Και τα τρία κομμάτια συνθετικά έχουν ωραίες ιδέες, με το ομότιτλο track “Cold Winter Rain” να συνοψίζει τις επιρροές που προαναφέρθηκαν και τα “Detached” και ειδικότερα το “Night Almighty” να είναι εξαιρετικά ρυθμικώς με το blast υπόβαθρό τους, τις πρώιμες Ulver καταβολές και τα καλά leads που εμφανίζονται διάσπαρτα.

Αξιόλογη δουλειά ανεξαρτήτως της low-budget παραγωγής που παρουσιάζει μια συνθετικά ελπιδοφόρα μπάντα. Στη τραγουδοποΐια, χωρίς βέβαια να προτείνουν κάτι πρωτοφανές ή καινοτόμο, το “έχουν”.

Facebook: https://www.facebook.com/Asakta-447858665956808

902

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1164 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.