ARCADIAN CHILD: “From Far, For The Wild”

LIVE ALBUM

Είδος: Alternative Rock
Δισκογραφική: Aνεξάρτητο
Ημ. Κυκλοφορίας: 24 Ιανουαρίου 2020

Μετά από δυο εξαιρετικά για το είδος τους albums (“Afterglow” του 2017 και “Superfonica” του 2018), οι Κύπριοι alternative rockers Arcadian Child βγήκαν σε μια mini ευρωπαϊκή περιοδεία. Σε έναν σταθμό αυτής της περιοδείας, στο Linz της Αυστρίας, ηχογράφησαν την εμφάνισή τους και προσφέροντας και δυο νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια, κυκλοφόρησαν πρόσφατα το πρώτο τους live album.

Στα της εμφανίσεώς τους αρχικά, οι Arcadian Child εκτελούν με άνεση τα τραγούδια τους (σε ένα set list που περιέχει κομμάτια και από τις δυο full length δουλειές τους) χωρίς καμία “ελλειματική” στιγμή στην απόδοσή τους επί σκηνής, υπό έναν πολύ καλό ήχο (θα μπορούσε να συγκριθεί με live in studio παραγωγή). Ο δε frontman Παναγιώτης Γεωργίου ακούγεται άνετος και απέριττα επικοινωνιακός με το Αυστριακό κοινό (το οποίο ακούγεται αμυδρώς να επευφημεί).

Από την άλλη, τα δυο νέα κομμάτια τα οποία παρουσιάστηκαν live ανήκουν ξεκάθαρα στο χώρο του ψυχεδελικού rock, με το “Raising Fire” να έχει μια desert αίσθηση (δεν θα το έλεγα stoner παρά το distorted ρεφρέν του) και μου θύμισε τεχνοτροπικώς τον Nick Cave και τους Bad Seeds του. Το δε “Snake Charm” έχει ανατολίτικη χροιά και Led Zeppelin-ικό άρωμα (και θα έλεγα ιδανικό soundtrack για belly dance), με χαλαρή εισαγωγή και δυνατό, στακάτο main part. Πολύ καλά και τα δυο αν και δεν ξέρω αν θα συμπεριληφθούν στην επόμενη full length δουλειά του σχήματος.

Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από την αποτύπωση μιας εξαιρετικής μπάντας στο σανίδι, αυτό είναι το “From Far, For The Wild”. Οι Arcadian Child λογικά θα επανέλθουν με εξελιγμένη τη φόρμα της μουσικής τους και κάτι μου λέει ότι το “κρίσιμο” τρίτο album τους θα είναι και το magnum opus τους. Ευελπιστώ και εύχομαι ολόψυχα φυσικά.

https://www.facebook.com/arcadianchildband/

680

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.