ANTIMATTER | 1.3.25| PIRAEUS CLUB ACADEMY

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

X LALALA PRESENTS

ANTIMATTER

“XXV”

A tour celebrating 25 years of music

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025

PIRAEUS CLUB ACADEMY

Rock λυρισμός, μελωδική σκοτεινιά, επιβλητικά φωνητικά: Μία ασύγκριτη μυσταγωγική εμπειρία.


Οι εμβληματικοί dark/progressive rock ANTIMATTER του Mick Moss έρχονται στο Piraeus Club Academy το Σάββατο 1η Μαρτίου 2025 στα πλαίσια της επετειακής περιοδείας τους «XXV».

Έξι ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Ελλάδα, το αγαπημένο Βρετανικό σχήμα συναντά το Αθηναϊκό κοινό σε μια γιορτή για το ένα τέταρτο του αιώνα από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ.

ΒΙΟ

Οι ANTIMATTER προέκυψαν από την εμπνευσμένη ένωση δύο solo projects των Mike Moss και Duncan Patterson (πρώην Anathema). Το ντεμπούτο τους στη δισκογραφία έγινε με το “Saviour” το 2000, το οποίο έγινε δεκτό με διθυραμβικές κριτικές και βραβεύσεις.

ANTIMATTER – “Fold”

Στα επόμενα δύο άλμπουμ τους, η μινιμαλιστική προσέγγιση και η τάση προς το soundtrack του Patterson συνδυάστηκε με τις μελωδικές και δομημένες κατευθύνσεις του Moss.

Ο Duncan Patterson αποχώρησε μόλις 5 χρόνια αργότερα, σηματοδοτώντας την κυκλοφορία του «Leaving Eden», του πρώτου σόλο άλμπουμ του Moss ως ANTIMATTER που έτυχε μνείας και σεβασμού από όλο το φάσμα της rock και metal μουσικής και έβαλε τους ANTIMATTER στο χάρτη ως μια ανεξάρτητη δυναμική οντότητα.

ANTIMATTER – “Third Arm”

Εστιάζοντας στην άμεσα αναγνωρίσιμη βαρύτονη φωνή του, τις ιδιαίτερες σκοτεινές συνθέσεις και τους εσωστρεφείς στίχους, ο Moss πέτυχε το φαινομενικά ακατόρθωτο, αφού ισορρόπησε πάνω στην απόσταξη μιας  ποικιλίας στυλ και επιρροών φτιάχνοντας μια ομοιογενή, μοναδική ταυτότητα και προσφέροντας μια σειρά από σταθερά δυνατά άλμπουμ στην πορεία των επόμενων 20 ετών. Όπως έγραψε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Dewey Gurall το 2016, «από τόσα πολλά διαφορετικά στοιχεία, ο Moss έχει κατασκευάσει κάτι εντελώς πρωτότυπο και συναισθηματικά συγκινητικό».

ANTIMATTER – “Stillborn Empires”

Η περιοδεία «XXV» υπόσχεται να φέρει τα τραγούδια των ANTIMATTER που δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί live στο παρελθόν από τη δισκογραφία στο προσκήνιο, δίπλα στα γνωστά κλασικά σε ένα πραγματικά μοναδικό setlist.

Μια γιορτή 25 χρόνων συγκινητικής, επιδραστικής μουσικής που τραγουδιέται με πάθος από μια από τις πιο αγαπημένες φωνές του σήμερα.


Follow ANTIMATTER

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM | SPOTIFY

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

Σημεία Προπώλησης

Ηλεκτρονικά: more.com

Τηλεφωνικά: 11876

Σε όλα τα more Spots

Δίκτυο Public
Public online: http://tickets.public.gr/ 
Kαταστήματα Public
https://www.public.gr/templates/publicStorelocator.jsp

Metal Era
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα

Monsterville
Αγίας Ειρήνης 13, Αθήνα

Music Corner
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα

11