AND SO I WATCH YOU FROM AFAR: “Megafauna”

ALBUM

Είδος: Post Rock
Δισκογραφική: Pelagic Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 9 Αυγούστου 2024

Ενάντια στο μελαγχολικό Post Rock κατεστημένο που εναγκαλιάζει τις φθινοπωρινές μελωδίες, λειτουργώντας κατά αποκλειστικότητα με την συγκεκριμένη εποχή του Vivaldi, οι ASIWYFA κάνουν την διαφορά και εμφανίζονται με καλοκαιρινή και συνάμα παιχνιδιάρικη διάθεση για μία Αυγουστιάτικη κυκλοφορία.

Κάθε πράγμα στο καιρό του και τον Αύγουστο κολιό, μόνο που τον προσεχή Αύγουστο θα έχουμε συντροφιά και το έβδομο κατά σειρά δίσκο των Ιρλανδών με το εφτασύλλαβο όνομα, και τον εύηχο τίτλο “Megafauna” δημιουργώντας ένα όμορφο folk σύμπλεγμα με τις συνθέσεις να παρουσιάζονται ως επουλωτές για τα τραύματα που τους άφησαν τα Covid χρόνια και για εμάς μία δισκογραφική δουλειά να μας ταξιδεύει στις καθημερινές μας ενασχολήσεις, όποιες και να είναι αυτές και σε οποιοδήποτε γεωγραφικό στίγμα.

Καθότι καλοκαίρι δεν θα λείψουν οι εξορμήσεις σε βουνό και θάλασσα και η “Μεγαπανίδα” βρίσκεται κυριολεκτικά παντού, οπότε εκτός από το να την θαυμάζεις οπτικά θα είναι ωραίο να την απολαμβάνεις και ακουστικά.

Οι Ιρλανδοί στηρίζουν την φολκλορική τους παράδοση και την αγάπη τους για την χώρα τους και ποτίζουν τις ατμοσφαιρικές τους συνθέσεις τους με αυτήν την τοπικιστική τους λατρεία.
Εννιά τραγούδια μας λένε, εξυμνώντας το Belfast και το αγαπημένο τους Portrush στις βόρειες ακτές της Ιρλανδίας, μέσα από την συμπάθεια τους σε συνοδοιπόρους της σκηνής όπως οι Mogwai, Maybeshewill και στα πιο σκληρά σημεία όπως οι Russian Circles.

Όμως δεν μένουν στάσιμοι δημιουργικά και καινοτομούν ηχητικά στο ιδίωμα με επιρροές από RHCP τσαχπινιές στις κιθάρες, μια The Mars Volta μη συγκαταβατική προοδευτική διάθεση και μία ελεγχόμενη Math παραφροσύνη και Hardcore επιθετικότητα που θα θυμίσει τους φοβερούς και τρομερούς Fugazi.

Η μουσική τους είναι μία κατά μέτωπο ακουστική επίθεση, με ασταμάτητη ορμή και ασυγκράτητη δύναμη όσο και το φαινόμενο της παλίρροιας, που με μένος έρχεται σε αντιπαράθεση με το χερσαίο έδαφος, όταν δεν ερωτοτροπεί μαζί του.

Μόνο που εδώ υψώνεται ένα παραμορφωμένο wall of sound, αρκετά θορυβώδες που σκαλίζει τα μελωδικά σημεία και αναγκάζει τις συνθέσεις να κάνουν αναγκαίες στάσεις για αναπροσαρμογή της διαδρομής τους και της ηχητικής τους κατεύθυνσης.

Οι ASIWYFA με το καινούριο τους δίσκο, ως κατάλοιπο του δυστοπικού παρελθόντος της καραντίνας, μας παρουσιάζουν μία λαμπρή γιορτή της ενότητας πάνω από τον χωρισμό, μέσα από εννέα συνθέσεις, βαδίζοντας συνεχώς προς την καινοτομία, προς την πρόοδο, την εξέλιξη και το άγνωστο.

Facebook: https://www.facebook.com/andsoiwatchyoufromafar
Bandcamp: https://asiwyfa.bandcamp.com/album/megafauna

324
Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 312 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...