ANCIENT SETTLERS: “Oblivion’s Legacy”

ALBUM

Είδος: Melodic Death Metal
Εταιρεία: Scarlet Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 17 Μαΐου 2024

Οι Ancient Settlers, ένα γκρουπ με καταγωγή από την Ισπανία και τη Βενεζουέλα, κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην extreme metal σκηνή από το 2020, ανακατεύοντας το μελωδικό death metal με πινελιές κλασικού και progressive metal. Μετά το εντυπωσιακό πρώτο EP “Autumnus” το 2021, επιστρέφουν με το “Oblivion’s Legacy”, και όπως φαίνεται, είναι αποφασισμένοι να μας πάρουν τα μυαλά.

Το άλμπουμ ανοίγει με μια θεατρική εισαγωγή, αλλά μην ξεγελιέστε—η ηρεμία πριν την καταιγίδα κρατάει λίγο. Το “The Circle of Misanthropy” μας ρίχνει κατευθείαν στη μάχη, με τα riffs να σε χτυπάνε σαν χαστούκι και τα φωνητικά της Argen Death να ξεσκίζουν τον αέρα με μια μοναδική γκάμα από βαθιά growls μέχρι αιθέρια καθαρά φωνητικά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το “Stardust Odyssey”, όπου η κραυγή της Argen σε καθηλώνει και σε οδηγεί από το ένα ηχητικό τοπίο στο άλλο, σαν ένας μουσικός οδοδείκτης που σε βγάζει από τη ρουτίνα και σε βάζει σε έναν κόσμο μαγικό.

Τα κομμάτια όπως το “Wounded Heart” και το “Subversive” δείχνουν την ικανότητα των Ancient Settlers να μπλέκουν τις μελωδίες τους με πιο σκληρά στοιχεία, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή ισορροπία. Το “Coven Garden” ανεβάζει στροφές και χτυπάει σαν τρένο με τα μανιασμένα riffs και την ένταση που θυμίζει τα καλύτερα των Omnium Gatherum.

Αλλά ας μιλήσουμε για τα φωνητικά της Argen Death. Είναι σαν να έχεις δύο τραγουδιστές σε ένα—μια στιγμή είναι μια δαιμονική παρουσία που σε ανατριχιάζει με τα growls της, και την επόμενη στιγμή είναι μια αιθέρια ύπαρξη με φωνή που θα μπορούσε να κατευνάσει ακόμα και το πιο άγριο θηρίο. Η απόδοσή της στο “Cosmic Farewell” είναι απλά μαγευτική, προσθέτοντας μια νέα διάσταση στο συγκρότημα χωρίς να χάνει την ουσία του death metal.

Το άλμπουμ περιέχει και άλλες εκπλήξεις. Το “The Mechanical Threats Paradox” και το “The Last Battle in the Earth” συνδυάζουν συντριπτικά blast beats με σκοτεινά, μελαγχολικά περάσματα, ενώ το “Redemption” κλείνει το άλμπουμ με μια επική νότα, αν και ίσως του λείπει λίγο από τον ενθουσιασμό που χαρακτηρίζει τα προηγούμενα κομμάτια.

Οι κιθαρίστες Carlos Chiesa-Estomba και Agustín Martinez κάνουν εξαιρετική δουλειά, υποστηριζόμενοι από την άψογη rhythm section του Hermán Riera στα τύμπανα και του Miguel Herrera στο μπάσο. Τα σφιχτά riffs, η άφθονη μελωδία και τα καυτά lead solos είναι αυτά που δίνουν στον δίσκο τη ζωντάνια και την ενέργεια που χρειάζεται.

Το “Oblivion’s Legacy” είναι ένας δίσκος που δεν κουράζει, γεμάτος με ιδέες και εξελίξεις που κρατούν το ενδιαφέρον σου από την αρχή μέχρι το τέλος. Αν λοιπόν ψάχνετε για έναν δίσκο που να συνδυάζει μελωδία, βαρύτητα και μια δόση θεατρικότητας, οι Ancient Settlers και το “Oblivion’s Legacy” είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Facebook: https://www.facebook.com/AncientSettlers
Instagram: https://www.instagram.com/ancientsettlers
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2tnmS1TH4J9mA3UzCcPcpm

343

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 42 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.