ANAAL NATHRAKH: “Endarkenment”

ALBUM

Είδος: Black metal
Δισκογραφική: Metal Blade records
Ημ. Κυκλοφορίας: 2 Οκτωβρίου 2020

Δεν έχω κάνει την παραμικρή προσπάθεια να αποκρύψω τον παθολογικό μου έρωτα γι’ αυτό το ντουέτο που εδώ και δυο δεκαετίες περίπου συνταράσει τον ακραίο μουσικό χωρόχρονο με κάθε κυκλοφορία τους.

Οι Άγγλοι Anaal Nathrakh αποτελούν τον ορισμό του ολοκληρωτικού metal και, τουλάχιστον για τη δεκαετία που διανύουμε, οι δουλειές τους είναι το λιγότερο αριστουργηματικές. Στο νέο album τους “Endarkenment” εμφανίζονται για άλλη μια φορά ως πανίσχυροι θεματοφύλακες του επαναστατικού χαρακτήρα που εν πολλοίς όρισαν οι ίδιοι με τα “A New Kind of Horror” και “The Whole Of The Law”. Σαφέστατοι, σαρωτικοί, πομπώδεις χωρίς να παρεκκλίνουν ούτε κατ’ ελάχιστον από την πορεία που έχουν χαράξει.

Ο Michael “Irrumator” Kenney ο οποίος είναι και ο μόνιμος συνθετικός υπεύθυνος για άλλη μια φορά κάνει “παπάδες”. Υπερηχητική, συναρπαστική riffολογία, εξοντωτικοί ρυθμοί, καταπληκτικός ήχος που απέχει από το χάος των τυπικών black τακτικών που ακολουθούνται από όλο το σχετικό συνάφι και γενικά το αποτέλεσμα είναι στυγνή, παχύρρευστη γκαύλα.

Όσο για τον δια βίου συνοδοιπόρο του; Ο Dave “V.I.T.R.I.O.L.” Hunt ερμηνεύει με τη δύναμη 10 φωνητικών ensemble, αποτελεί την θηριώδη αιχμή του δόρατος που κραδαίνουν οι Αnaal. Απύθμενη οργή, αυθεντικό μίσος προς τον πραγματικό Αντίχριστο που έχει μετατρέψει τα εγκόσμια σε κόλαση, ο Hunt είναι με μια λέξη συγκλονιστικός μέσα από τις οργασμικές κλιμακώσεις στα ρεφρέν που συνέθεσε ο σπουδαίος παραγωγός που συνοδεύει.

Δεν χρειάζεται κανενός είδους ειδική ανάλυση. Το “Endarkenment” είναι ένα ακόμη δείγμα ρηξικέλευθης ακραίας τέχνης που θα συγκινήσει κάθε metaller. Δεν υπάρχει ούτε ένα δευτερόλεπτο αδιάφορο, μηδενικές κοιλιές στην χειμαρρώδη ροή των κομματιών (δεν θέλω να αραδιάζω τίτλους ενδεικτικά προτείνω τα “Feeding The Death Machine” και “Requiem” που θα σας πάρουν τα κεφάλια), μια κατάθεση ψυχής που ισχυροποιεί το status των Anaal Nathrakh στην παγκόσμια elite.

Τέχνη για τον άνθρωπο που προσπαθεί να άρει την άβουλη σκλαβιά του και να τον αφυπνίσει. Το αποτέλεσμα είναι μεν αμφίβολο αλλά οι θεούληδες αυτοί συνεχίζουν να αγωνίζονται. Πάει για #1 στην top λίστα στο τέλος της χρονιάς εκτός και αν στο υπόλοιπο που απομένει σκάσει κάποιο πραγματικό μετέωρο για να το υποσκελίσει. Τα σέβη μου.

Facebook: https://www.facebook.com/Anaalnathrakhofficial

Official page: https://anaalnathrakhstore.com/

605

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.