AMYL & THE SNIFFERS – CARTOON DARKNESS | Κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To νέο άλμπουμ των Amyl & The Sniffers, “Cartoon Darkness”, μόλις κυκλοφόρησε από την Rough Trade Records και έχει ήδη λάβει θερμότατες κριτικές.

“Amyl & The Sniffers have released the album of the Year” Clash

“Smart, funny, characterful, there’s virtually nothing not to like about this record” Mojo

“Cartoon Darkness sees them poised for the Big Time, one of the best albums of the year” NME

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα 606 Studios των Foo Fighters νωρίτερα μέσα στη χρονιά με τον παραγωγό Nick Launay (Nick Cave & The Bad Seeds, Yeah Yeah Yeahs). Μαζί με την ανακοίνωση κυκλοφόρησαν και το single “Chewing Gum” που συνοδεύεται από video clip (PHC Films).

H Amy Taylor σχολίασε σχετικά με το νέο άλμπουμ: «Το “Cartoon Darkness” έχει να κάνει με την κλιματική κρίση, τον πόλεμο, την τεχνητή νοημοσύνη, την αποφυγή αντιμετώπισης της πολιτικής και τους ανθρώπους που νομίζουν ότι κάνουν κάτι έχοντας μια φωνή στο διαδίκτυο όταν όλοι απλώς ταΐζουμε το θηρίο δεδομένων της τεχνολογίας, του σύγχρονου θεού μας. Μοιάζουμε με ενήλικες, αλλά είμαστε παιδιά για πάντα κουκουλωμένα σε ένα κοχύλι. Όλοι καταβροχθίζουμε παθητικά περισπασμούς που δεν προκαλούν καν ευχαρίστηση, αίσθηση ή χαρά, απλώς προκαλούν μούδιασμα.»

«Το “Cartoon Darkness” σε πηγαίνει στο άγνωστο, σε αυτό το διαφαινόμενο σκίτσο του μέλλοντος που μοιάζει τρομερό, αλλά δεν υπάρχει ακόμη. Ένα παιδικό σκοτάδι. Δεν θέλω να συναντήσω τον διάβολο στα μισά του δρόμου και να θρηνήσω αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή. Το μέλλον είναι ένα κινούμενο σχέδιο, η συνταγή είναι σκοτεινή, αλλά είναι καινοτομία. Είναι απλά ένα αστείο. Είναι διασκεδαστικό.»

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το τρίτο τους single “Jerkin” το οποίο συνοδεύεται και από ένα τολμηρό video clip που σκηνοθέτησε ο σταθερός συνεργάτης τους John Angus Stewart τηςPHC FilmsTo uncensored video (κατάλληλο για άνω των 18) είναι διαθέσιμο μέσα από τη σελίδα τους – amylandthesniffers.com – ενώ η απλή version είναι διαθέσιμη και στο YouTube. Δείτε το video: https://youtu.be/98DrIPe7t8I

Οι Amyl and The Sniffers θα ξεκινήσουν την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία σε λίγες μέρες από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ στις 29 Νοεμβρίου θα βρεθούν και στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία στο Floyd Club.

STREAM/BUY

https://amylats.rtrecs.co/cart_rt

Κυκλοφορεί από την Rough Trade Records με την υποστήριξη της The Hubsters

10