AMYL & THE SNIFFERS | Ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Amyl & The Sniffers  μόλις ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ με τίτλο “Cartoon Darkness” που θα είναι διαθέσιμο στις 25 Οκτωβρίου από την Rough Trade Records. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα 606 Studios των Foo Fighters νωρίτερα μέσα στη χρονιά με τον παραγωγό Nick Launay (Nick Cave & The Bad Seeds, Yeah Yeah Yeahs). Μαζί με την ανακοίνωση κυκλοφόρησαν και το single “Chewing Gum” που συνοδεύεται από video clip (PHC Films).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

H Amy Taylor σχολίασε σχετικά με το νέο άλμπουμ: «Το “Cartoon Darkness” έχει να κάνει με την κλιματική κρίση, τον πόλεμο, την τεχνητή νοημοσύνη, την αποφυγή αντιμετώπισης της πολιτικής και τους ανθρώπους που νομίζουν ότι κάνουν κάτι έχοντας μια φωνή στο διαδίκτυο όταν όλοι απλώς ταΐζουμε το θηρίο δεδομένων της τεχνολογίας, του σύγχρονου θεού μας. Μοιάζουμε με ενήλικες, αλλά είμαστε παιδιά για πάντα κουκουλωμένα σε ένα κοχύλι. Όλοι καταβροχθίζουμε παθητικά περισπασμούς που δεν προκαλούν καν ευχαρίστηση, αίσθηση ή χαρά, απλώς προκαλούν μούδιασμα.»

«Το “Cartoon Darkness” σε πηγαίνει στο άγνωστο, σε αυτό το διαφαινόμενο σκίτσο του μέλλοντος που μοιάζει τρομερό, αλλά δεν υπάρχει ακόμη. Ένα παιδικό σκοτάδι. Δεν θέλω να συναντήσω τον διάβολο στα μισά του δρόμου και να θρηνήσω αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή. Το μέλλον είναι ένα κινούμενο σχέδιο, η συνταγή είναι σκοτεινή, αλλά είναι καινοτομία. Είναι απλά ένα αστείο. Είναι διασκεδαστικό.»

Όσο για το νέο τους single “Chewing Gum” η Amy Taylor προσθέτει: «Η επιθυμία που δεν εκπληρώνεται ποτέ είναι μια αντιξοότητα της ζωής. Είσαι τόσο κοντά σε κάτι αλλά ποτέ δεν είναι αρκετό, και προσπαθώντας να γιορτάσουμε την άγνοια της νιότης παρόλο που την έκλεψαν, επιλέγουμε την άγνοια. Επιλέγουμε να είμαστε χαζοί και επιλέγουμε την αγάπη, παρ’ όλα τα υπόλοιπα, επιλέγοντας κακές αποφάσεις για την αγάπη, για τη ζωή, γιατί είναι σύντομη ή είναι μεγάλη; Το να παραδοθείς στη χαρά, να παραδοθείς στο να είσαι όραμα, με τη δική σου δύναμη, γιατί το να παίρνεις αποφάσεις με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική είναι λυτρωτικό, και παρά την εξωτερική κόλαση, φεύγεις αλώβητος, μέσα στις φλόγες, καμένος αλλά μόνο επιφανειακά, αδιάκοπος, ανεπηρέαστος. Η ζωή είναι δουλειά, η ζωή δεν είναι δωρεάν, δεν μπορούμε ποτέ να δουλέψουμε αρκετά γιατί ο τελικός στόχος δεν υπάρχει, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε να κάνουμε λάθος».

Οι Amyl and The Sniffers θα ξεκινήσουν την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία το Νοέμβριο από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ στις 29 Νοεμβρίου θα βρεθούν και στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία στο Floyd Club.

STREAM/BUY

https://amylats.ffm.to/chewinggum

PRE ORDER CARTOON DARKNESS

https://amylats.rtrecs.co/cart_rt

Κυκλοφορεί από την Rough Trade Records με την υποστήριξη της The Hubsters

275