AMORRIELO: “Dear Dark”

EP

Είδος: Heavy/Progressive Metal
Δισκογραφική: Ice Fall Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Μαΐου 2020

Οι Amoriello δεν είναι κανονική μπάντα, αλλά το studio project του κιθαρίστα και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Thomas Amoriello. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης από το New Jersey έχει κυκλοφορήσει ένα studio album, το “Amoriello”(2018) και το συγκεκριμένο EP είναι η δεύτερη προσωπική του δημιουργία.

Στο “Dear Dark” υπάρχουν αρκετοί guests που βοηθούν τον Amoriello. Συμμετέχουν ο Βραζιλιάνος Carlos Zema (Immortal Guardian) στα φωνητικά, στο μπάσο ο James Amelio Pulli (Impellitteri) και ο Emilio Martinez (Yngwie Malmsteen), στα τύμπανα ο Ken Stavropoulos (Cacophony) and BJ Zampa (Dokken, House of Lords) και στα πλήκτρα ο Anthony Stahl. Στο instrumental “Thirty Four Strings of Fury” συμμετέχουν οι κιθαρίστες Ronni LeTekro (TNT), Glen Drover (ex-Megadeth, Ex-King Diamond), Alex Masi (ex-Metal Blade Records) και Toby Knapp.

Η διάρκεια του EP είναι περίπου 15 λεπτά και περιλαμβάνει 5 συνθέσεις. Το εναρκτήριο και ομότιτλο “Dear Dark” είναι μία heavy/prog σύνθεση, που θυμίζει Deep Purple εποχής “Perfect Strangers”, με ένα βασικό riff που σου “καρφώνεται” στο μυαλό και με τα επικά φωνητικά του Carlos Zema να ταιριάζουν με τη σύνθεση, αν και κάπου το παρακάνει με τα ουρλιαχτά. Επίσης στα πλήκτρα έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Η δεύτερη σύνθεση “This Burning Evil” είναι πιο “βαριά”, με λιγότερα πλήκτρα και λιγότερα prog στοιχεία, ενώ τα φωνητικά μου θυμίζουν Dio. Ωραία μέχρι εδώ. Επόμενο το instrumental “Thirty Four Strings of Fury”. Ωραία “σκοτεινή” εισαγωγή, με το που αλλάζουν ρυθμό τα τύμπανα ξεκινάνε και τα “σολίδια” από τους guests και η σύνθεση απογειώνεται. Τέταρτο κομμάτι το πειραματικό “Magic Wand”. Η ονειρική/εφιαλτική εισαγωγή (όπως το πάρει κανείς), θα μπορούσε να βρίσκεται σε soundtrack ταινιών του Argento. Σε βάζει ιδανικά στην ατμόσφαιρα του τραγουδιού, που από τη μέση και μετά φέρνει σε King Diamond. Κάποιους ίσως κουράσουν οι περίεργοι ρυθμοί και τα “ακροβατικά” δεύτερα φωνητικά. Το “Milan’s Dream” είναι ουσιαστικά ο επίλογος του EP, μία ακουστική μπαλάντα ενάμιση λεπτού.

Τελικά το “Dear Dark” είναι μία αξιόλογη προσπάθεια, που διακρίνεται για τις καλές ιδέες του. Προτείνεται για τους οπαδούς των Judas Priest, early Queensrÿche, King Diamond, Savatage, Deep Purple, Rainbow και όχι μόνο.

Facebook: https://www.facebook.com/Amoriello-1729098957386335/

552

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.