ALLEVIATE: “DMNS”

ALBUM

Είδος: Metalcore, Deathcore, Djent
Δισκογραφική: Arising Empire
Ημ. Κυκλοφορίας: 23 Αυγούστου 2024

Μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του καλοκαιριού, η οποία, ωστόσο, φαίνεται να πέρασε κάτω από το ραντάρ πολλών (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου), ήταν αυτή του debut album των Alleviate. Έπειτα από την κυκλοφορία του πρώτου τους single «Die For Me», το metal supergroup έχει πλέον κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο, ο οποίος συνδυάζει επιρροές technical metalcore, deathcore και djent, επικεντρωνόμενος στην ελπίδα και στην μετάδοση ενός θετικού μηνύματος στον κόσμο (εξ ου και το όνομα Alleviate).

Το DMNS είναι μια συλλογή 10 κομματιών, περίπου 40 λεπτά διάρκεια σύνολο, η οποία, ωστόσο, ξεχωρίζει σε ένα scene στο οποίο κάτι τέτοιο είναι ήδη πολύ δύσκολο. Τα συντριπτικά breakdowns, σε συνδυασμό με τα πανέμορφα μελωδικά στοιχεία στα οποία βασίζονται οι συνθέσεις των κομματιών προσφέρουν ένταση αλλά ταυτόχρονα και ομορφιά στον συνολικό ήχο του δίσκου. Κομμάτια όπως το «Alive» και το «Gravity ft. Nik Nocturnal», φέρνουν στο προσκήνιο την ικανότητα της μπάντας να συνδυάζουν τον βαρύ ήχο και την επιθετικότητα του deathcore, με clean vocals και πιασάρικα riffs.

Αν και δεν αποτελεί κάτι πρωτότυπο, ο δίσκος σίγουρα το «αναπληρώνει» αποφεύγοντας την μονοτονία και περνώντας τον ακροατή από ένα μουσικό ταξίδι συναισθηματικής έντασης, ειδικά με τα κομμάτια όπως το προαναφερθέν «Alive» και το «Forevermore», το οποίο έρχεται σε ηχητική αντίθεση με την ωμή σφοδρότητα άλλων κομματιών, όπως το «Better» και το «My Demise», τα οποία αναδεικνύουν την ευρεία γκάμα και την ευελιξία του συγκροτήματος.

Εδώ θεωρώ αξίζει να δοθούν και τα απαιτούμενα εύσημα στο lyrical content των κομματιών. Οι στίχοι επικεντρώνονται σε θέματα προσωπικής ανθεκτικότητας και αυτοδυναμίας σε δύσκολες καταστάσεις (η μπάντα δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας άλλωστε), και είναι κάτι το οποίο, αν και όχι καινούργιο για το είδος ή για τη σκηνή συνολικότερα, σίγουρα θα «μιλήσει» σε πολύ κόσμο, όπως μίλησε και σε εμένα. Γιατί το να έχεις meaningful στίχους είναι μια προσέγγιση, αλλά το να αφήνεις την καρδιά σου και τα συναισθήματά σου τόσο ξεκάθαρα στο τραπέζι, όσο έκαναν με αυτήν τους την προσπάθεια οι Alleviate, είναι τελείως διαφορετικό.

Το DMNS αποτελεί ένα εξαιρετικό ντεμπούτο για τους Alleviate. Το ταλέντο είναι ξεκάθαρο, η ικανότητα να γράφουν μουσική και στίχους με νόημα είναι αδιαμφισβήτητη και οι διαφορετικές επιρροές φέρνουν τη συνολική προσπάθεια ένα επίπεδο πιο πάνω από (πολλά) άλλα σχήματα της metalcore σκηνής. Με άλλα λόγια, δεν βλέπω την ώρα να ξαναπάω σε ένα ακόμα μουσικό ταξίδι μαζί τους.

Website: https://arising-empire.com/artists/alleviate
Facebook: https://www.facebook.com/Alleviate.official/
Instagram: https://www.instagram.com/alleviate.official/

7
Avatar photo
About Κωνσταντίνος Χατζόπουλος 10 Articles
Γεννημένος με ένα ζευγάρι ακουστικά και ένα χιλιοπαιγμένο LP του Paranoid των Black Sabbath στο χέρι, ο Κώστας είναι πλέον σε ένα μουσικό ταξίδι ανακάλυψης νέων ιδεών. Αγαπημένα μότο αποτελούν τα «6 χορδές δεν είναι αρκετές», «δεν είναι θόρυβος, είναι μουσική, μαμά» και φυσικά «τα genre boundaries είναι για να καταρρίπτονται».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*