Ακούστε το νέο Single με τίτλο “Purgatory” από τους Mystery Lights

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ένα από τα καλύτερα garage rock συγκροτήματα της Νέας Υόρκης».
NME

«Μοναδικό νεοϋορκέζικο ψυχεδελικό ροκ με στοιχεία μπλουζ, σόουλ και μπόλικη φανκ.”
The Line of Best Fit

«Είναι πολύ μπροστά. Έχουν τελειοποιήσει τον rock ‘n’ roll τρόπο ζωής».
Alt Citizen

«Επιτυχίες παλιάς σχολής και δυναμικές ερμηνείες».
Pitchfork

Οι The Mystery Lights -το πενταμελές συγκρότημα της Daptone/ Wick Records που έχει χαρακτηριστεί ως «μία από τις καλύτερες garage rock μπάντες της Νέας Υόρκης» (NME) – ανακοινώνουν τον τρίτο δίσκο τους «Purgatory», που θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου.

Οι The Mystery Lights επιστρέφουν με την πιο φιλόδοξη δουλειά τους προσφέροντας ένα εκρηκτικό μείγμα ψυχεδέλειας, punk, art rock, και παραδόξως και μια δόση country. Όλα αυτά με τον Wayne Gordon (Kali Uchis, King Gizzard & The Lizard Wizard, BADBADNOTGOOD) στον ρόλο του παραγωγού.

Αν και στο «Purgatory» οι Mystery Lights πειραματίζονται με ευελιξία στα είδη (από το punk-meets-psych ομώνυμο κομμάτι, μέχρι το The Kinks-ικό earworm «Sorry I Forgot Your Name»), ταυτόχρονα η δουλειά αυτή είναι ένα άγρια ωμό πιασάρικο άλμπουμ.

Como Esta Events και Laika Productions παρουσιάζουν:

The Mystery Lights Live στο Gagarin 205

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Special Guests: The Bonnie Nettles

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Gagarin
Λίγα λόγια για τους Mystery Lights

Η ιστορία των Mystery Lights ξεκινάει το 2004 στη μικρή πόλη Salinas της Καλιφόρνια, όταν οι φίλοι Michael Brandon και Luis Alfonso – των οποίων η κοινή αγάπη για συγκροτήματα όπως οι Mc5, οι Velvet Underground, οι Dead Moon και οι The Fall (για να αναφέρουμε μερικούς) – τους οδήγησε να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν το δικό τους brand of unhinged rock and roll. Έτσι, πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος των επόμενων 10 ετών περιοδεύοντας ακατάπαυστα πριν μεταναστεύσουν στο Queens της Νέας Υόρκης το 2014.

Με σκηνική παρουσία γνωστή για την αδιάκοπη ενέργεια τους – αφήνοντας ελάχιστες έως καθόλου διακοπές μεταξύ των τραγουδιών – πέρασαν από αμέτρητα στέκια της Νέας Υόρκης και DIY χώρους, συγκεντρώνοντας γρήγορα ένα φανατικό τοπικό κοινό. Ο ντόρος σύντομα τράβηξε την προσοχή των υπευθύνων της Daptone Records, οι οποίοι βρίσκονταν στα αρχικά στάδια του λανσαρίσματος ενός νέου ροκ-κεντρικού αποτυπώματος, της Wick Records. Εντυπωσιασμένοι από το groove του γκρουπ, την ατελείωτη ενέργεια και την επίγνωση της μουσικής ιστορίας, οι Mystery Lights υπέγραψαν γρήγορα στην Wick. Αν και κατά βάση ροκ μπάντα, οι παραλληλισμοί με αυτό που η Daptone Records αναζητούσε παραδοσιακά στους soul καλλιτέχνες της ήταν αναμφισβήτητοι.

Οι Mystery Lights είναι: **Οι Mike Brandon (φωνητικά / κιθάρα), LA Solano (κιθάρα), Alex Amini (μπάσο), Lily Rogers (πλήκτρα) και Zach Butler (τύμπανα).
TML by Julia Khoroshilov
93