Οι Κυριακές φημίζονται ως μέρες χαλάρωσης κι όχι τόσο για τις συναυλιακές μας εμπειρίες. Κάτι που κατήργησαν οι Aherusia, μαζί με τους Word of Mouth, ήδη από τις πρώτες στιγμές που ακούστηκε ηλεκτρική κιθάρα στο Temple την Κυριακή που μας πέρασε.
Γύρω στις 20.45 μ.μ. και χωρίς καμιά καθυστέρηση ανέβηκαν στη σκηνή οι Word of Life. Με μια progressive αισθητική στον ήχο τους, κατόρθωσαν να δώσουν παλμό στα περίπου 40 άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο. Έδωσαν έτσι το δικό τους στίγμα, αναδεικνύοντας με μουσικές νότες τον “εσωτερικό” χαρακτήρα της μουσικής τους. Επηρεασμένοι από ήχους της Ανατολής και της αρχαίας Ελλάδας εν γένει, δεν άργησαν να ορίσουν την ατμόσφαιρα, σ’ ένα κοινό που ήθελε και επέλεγε το “διαφορετικό” στην metal κουλτουρα.
Ο ήχος τους ήταν δεμένος και το πάθος τους στη σκηνή δεν έλειψε την μια ώρα που έπαιξαν, με τον κόσμο συνεχώς ν’ αυξάνεται και να μπαίνει στο κλίμα της μουσικής του συγκροτήματος. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι παρουσιάζονταν κάποια θέματα ως προς τον ήχο των οργάνων και της ακρόασης του φωνητικού μέρους, τεχνικά προβλήματα για τα οποία πιθανόν να μην ευθυνόταν η μπάντα. Εν αναμονή των επόμενων, πολλά υποσχόμενων, βημάτων του σχήματος λοιπόν!!
Word of Life setlist:
vIAOv
Jahbulon
Word of Life
IERODOM
The female seed and the fungus
A spring of Acacia
Master of the Royal Secret
Η βραδιά συνεχίστηκε με την προσέλευση του κόσμου να έχει φτάσει περί τα 70 άτομα. Αν και βάσει προγράμματος τη σκυτάλη θα έπαιρναν οι Miasma, κάτι τέτοιο δεν έγινε, όπως ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή.
Γύρω στις 21.40 έφτασε η ώρα για τους headliners της βραδιάς και την παρουσίαση του νέου τους δίσκου. Στην αίθουσα ο κόσμος αυξανόταν, όπως και η θετική διάθεση. Υπό τους ήχους της γκάϊντας και των κρουστών, έβαλαν το λιθαράκι για την ανάδειξη της ατμόσφαιρας της βραδιάς. Όπως αφηγήθηκε κι ο frontman της μπάντας, Φαέθον, ο νέος δίσκος προσεγγίζει την έννοια της πατρίδας και του ξενιτεμού, του τί αυτό αντηχεί στην καρδιά και το μυαλό κάθε ξενιτεμένου, όπως κι όσων έμειναν πίσω του. Κι η προσπάθεια γι’ αυτο, έφερε στο προσκήνιο αφηγηματικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με απώτερο σκοπό την αφήγηση μιας καινούργιας ιστορίας. Μιας ιστορίας γραμμένης με νότες επηρεασμένες από τη μέταλ κουλτούρα.
Έτσι, τη σκυτάλη πήραν τα παραλλαγμένα ριζίτικα από τη Βολισσό της Χίου, το Κοτσάμπασι από το Βόλο. Ένα αίσθημα εσωτερικής ανάτασης πλημμύρισε το χώρο, καθώς τη σειρά πήρε ο Ικαριώτικος, αλλά και το “Άϊντε μου παλλικάρι” από τη Θράκη. Με τον ήχο ένα κλικ καλύτερο, οι Αθηναίοι Aherusia συνέχισαν το φαινομενικά ατελείωτο γλέντι καλώντας στη σκηνή την ομάδα θεάτρου “AHERUSIA”, μαζί με την οποία παρουσίασαν το Δεκέμβρη του 2017 το έργο “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Εφτά αρχές στο να είναι κανείς ανίκητος”. Το γλέντι συνεχίστηκε, με τον κόσμο να διασκεδάζει όλο και περισσότερο, όσο οι μουσικοί τραγουδούσαν και χόρευαν υπό τους ρυθμούς παλαιότερων κομματιών από το σύνολο της δισκογραφίας τους. H βραδιά έκλεισε μετά από δύο ώρες, όταν η μπάντα έπαιξε κομμάτια, όπως το γνωστό Lux Occulta, με τον κόσμο να βρίσκεται σε μια φρενίτιδα χορού. Και εις ανώτερα!!
Aherusia setlist:
Αράπη Σούστα
Τσάμπασιν
Αγρίμια
Έρι Πάλι
Ικαριώτικος Παλαιός
Ανάθεμα τον Αίτιο
Αντ΄Αμαν Παλικάρι
Παιδιά της Σαμαρίνας
Έχε Γειά
Μια Λυγερή Ετραγούδαγε
Ανάσα Άνασσα
Ανάβασις
Άσκι Κατάσκη
Ανώνυμος
Δαμάζων Χάη
Προφητεία
Ωκεανός
Βίας και Κράτους Θραύσας
Δεσμά
Birth of Immortals
Lux Occulta
Methexis
Archangels
Archipelagos
Mano Incgnitum
Arbor Martyrum
Φωτογραφίες: Διονύσης Τσέπας
1226