Agnostic Front, Against All Odds, XResistenciaX (13/06/23) An club

LIVE REPORT

Οι θρύλοι του αμερικάνικου hardcore punk, Agnostic Front, έχοντας ήδη κλείσει 40 χρόνια ύπαρξης ήρθαν για μια ακόμα καταιγιστική εμφάνιση στο ιστορικό υπόγειο του An Club στα Εξάρχεια. Ο κόσμος είχε συσσωρευτεί με πολύ όρεξη έξω από τις πόρτες του club πριν ακόμα ανοίξουν και σαν μια πρώτη εικόνα φάνηκε το πόσο καλά θα πάει η βραδιά.

Ακριβώς στην ώρα τους και με τον κόσμο ακόμα να μπαίνει, οι xResistenciax πάτησαν τη σκηνή, γεμάτοι ενέργεια παρουσιάζοντας το μεταλικό hardcore από την Γεωργία. Οι πρώτοι ετοιμοπόλεμοι άρχισαν το pit και ο frontman παρότρυνε και τους υπόλοιπους θεατές να συμμετέχουν.

Μουσικά η τετράδα πατούσε στις ρίζες του hardcore, με κοινωνικοπολιτικό στίχο αλλά και metal στοιχεία όπως brutal death φωνητικά και κοφτερά riff. Φυσικά θα μπορούσε να υπάρχει και περισσότερος κόσμος για να υποστηρίξει την προσπάθεια τους, και πόσο μάλλον το ότι ήρθαν από μια χώρα του εξωτερικού. Η εμφάνιση τους κράτησε γύρω στα 45′ και ήταν το κατάλληλο ζέσταμα για τη συνέχεια.

Επόμενο και τελευταίο support είχαμε τους δικούς μας Against All Odds που είναι ενεργοί από το 2007 με το old school hardcore τους να είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Η υποστήριξη του κόσμου ήταν αισθητά μεγαλύτερη με το μαγαζί σχεδόν να έχει γεμίσει. Το moshpit όχι μόνο δε σταμάτησε αλλά μεγάλωσε αισθητά, δίνοντας ένα ενεργειακό feedback στο συγκρότημα.

Αποτελούμενοι από 2 κιθαρες, μπάσο, ντραμς και φωνή έδωσαν μια εμφάνιση με πολύ καθαρό ήχο και αέρα μπάντας που μπορεί να υποστηρίξει και δικές της headline διοργανώσεις καθώς αρκετοί από το κοινό γνώριζαν και ακολουθούν τη μουσική τους.

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε λίγο πριν τις 23.00 με τον γερόλυκο Stigma, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της μπάντας, να έχει αρχίσει τις τρέλες του και με απίστευτη διάθεση να πειράζει και να χαιρετά τον κόσμο. Το διαχρονικό hardcore punk που πρεσβεύουν συμπληρώνει, επίσης ως ένα από τα παλαιότερα και βασικότερα μέλη, ο Roger Miret στα φωνητικά μια μορφή που σε προκαλεί να παλέψεις για τη ζωή σου μέσα στο pit. Και αυτό έγινε από τις πρώτες νότες του “AF Stomp”.

Σώματα στον αέρα, crowdsurfing από τη σκηνή, κλοτσομπουνιδια αγάπης μέσα στον κύκλο είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που μπορούν να περιγραφούν. Ο ήχος ήταν αξιοπρεπής καθόλη τη διάρκεια του set τους, παρόλα αυτά σε κάποια σημεία ο Roger κόμπιασε ελαφρώς το οποίο δικαιολογείται και λόγω ηλικίας.

Ο μεγαλύτερος χαμός, στο πρώτο μισό, έγινε σίγουρα στο “My life my way” όπου το πιασάρικο ρεφρέν του το τραγούδησαν μέχρι και οι τοίχοι. Στο “For my family” ανέβηκε ο τραγουδιστής των xResistenciax για δεύτερα φωνητικά και αγκαλιές με τον Stigma που έκανε τα ράστα του πρώτου μουστάκι φέρνοντας γέλια στο κοινό. Δεν άργησε να αφησει την κιθάρα του και να ερμηνεύσει 2 κομμάτια με την ατόφια punk φωνή του, μέσα στην αποθέωση του κόσμου από κάτω. Οι Agnostic είναι μια μπάντα πραγματικά ασταμάτητη, που ξεσήκωνε διαρκώς τον κόσμο για να κάνει πανικό, οι ίδιοι το ζούσαν σαν ένα πάρτι που δεν έχει σημασία το αύριο και αυτή είναι η σημαντικότερη ανάμνηση από την εμφάνιση τους. Το κλείσιμο ήρθε με το “Blitzkrieg bop” και την αφιέρωση του στα μέλη των Ramones που έγιναν επιρροή για χιλιάδες μπάντες στον κόσμο. 

Συνολικά το κλίμα ήταν οπαδικό, με τον κόσμο να ξέρει απ’ έξω τα κομμάτια, σε an club ασφυκτικά γεμάτο και τους Agnostic Front στα ντουζένια τους παρόλο το μεγάλο της ηλικίας τους. Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τη μουσική τους και θα συνεχιστεί έτσι καθώς η μουσική και η ενέργεια τους παραμένει διαχρονική.

Setlist: AF Stomp / The Eliminator / Dead to Me / A mi manera / My Life My Way / Only in America / Old New York / Victim in Pain / Your Mistake / With Time / For My Family / Friend or Foe / Police Violence / All Is Not Forgotten 

Peace / Never Walk Alone / Crucified / United Blood / Pauly the Dog / Power / Gotta Go / I Remember / Police State / Addiction / Blitzkrieg Bop

Φωτογραφίες: Νίκος Δρακόπουλος

Περισσότερες στο: https://www.facebook.com/drakosphotography

494

Avatar photo
About Νίκος Δρακόπουλος 17 Articles
Βαφτισμένος στον σκληρό ήχο μέσα στα riffs των AC/DC και των Judas Priest, συνεχίζει ακάθεκτος να ανακαλύπτει νέες μουσικές αγάπες και να χτυπιέται στις πρώτες σειρές κάθε είδους συναυλίας. Η φωτογραφία ανανέωσε την αγάπη για τις live εμφανίσεις δίνοντας την ευκαιρία να απαθανατίσει μερικές από τις πιο σημαντικές και ενδιαφέρουσες μπάντες στο χώρο του rock/metal και όχι μόνο. Σε "άλλα" ενδιαφέροντα θα έβαζε στα top 5: Nα παίζει μουσική, να ακούει μουσική, να ρολάρει με πατίνια, να εκπαιδεύεται δια βίου, να ταξιδεύει.