AGAINST EVIL: “End of the Line”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: Doc Gator
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 14 Μαΐου 2021

H Ινδία μπορεί να μην είναι ακουστή για το metal της, αλλά διαθέτει μια αρκετά καλή σκηνή, με φανατικούς οπαδούς και με συγκροτήματα που όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να ακουστούν, ξέρουν να κερδίζουν τον σεβασμό των απανταχού metalhead. Ένα από αυτά τα συγκροτήματα είναι οι Against Evil, που με το δεύτερό τους δίσκο “End of the Line” είναι βέβαιο ότι «θα πάρουν πολλά κεφάλια».

Οι Against Evil ιδρύθηκαν το 2014 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει ένα EP το 2015, το “Fatal Assault” και ένα full length το “All Hail the King” το 2018 ,με το οποίο έγιναν γνωστοί στην Ευρώπη και κατάφεραν μάλιστα να περιοδεύσουν το καλοκαίρι του 2019 στην κεντρική Ευρώπη και να μοιραστούν τη σκηνή με ονόματα όπως Queensryche και Riot V.

Οι Ινδοί συνδυάζουν παραδοσιακό heavy metal (είναι μεταξύ Judas Priest και Accept), με US power metal και ολίγο speed metal και έχουν καταφέρει να έχουν ένα δικό τους προσωπικό ήχο. Μπορείς από την πρώτα νότα να καταλάβεις ότι οι Against Evil είναι μια άκρως επαγγελματική μπάντα, και η παραγωγή του “End of the Line” είναι εντυπωσιακή. Όλα τα κομμάτια του δίσκου είναι μικροί «δυναμίτες» και στο μόνο τραγούδι που “χαλαρώνουν” είναι το “Out for Blood”, στο οποίο συμμετέχει ο Billy Sheehan. Ναι καλά διαβάσετε, ο μπασίστας των Mr. Big και The Winery Dogs κάνει ένα guest έκπληξη και εμπνέει τους Ινδούς για ένα πιο hard rock κομμάτι. Τα υπόλοιπα κομμάτια «στάζουν αίμα και ιδρώτα», με τους Against Evil να έχουν το προσόν να είναι ικανοί τόσο στο να παίζουν καλές μελωδίες όσο και να κονιορτοποιούν τα πάντα στο πέρασμά τους με «δολοφονικά» riff. Φοβερή τραγουδάρα είναι το “Sword of Power”, ενώ ακολουθούν από κοντά στην πόρωση τα “The Sound of Violence” και “Metal or Nothin”. Γενικά ο δίσκος είναι για πολύ «ξυλίκι».

Όποιος κάνει το λάθος να υποτιμήσει τους Against Evil, «θα φάει τα μούτρα του». Το “End of the Line” είναι θαυμάσιος δίσκος και αξίζει αρκετές ακροάσεις. Και όπως λένε και οι Ινδοί: “Metal ή τίποτα!!”

Facebook: https://www.facebook.com/againstevil.india

1027

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.