Accept, Degenerate Mind (02/06/22) GAGARIN 205

Έπιασαν οι ζέστες για τα καλά και λίγο πριν ξεχυθούμε στα καλοκαιρινά festivals πήγαμε Accept για warm-up.

Κατευθύνθηκα στο Gagarin 205 και περίμενα, μαζί με πάρα πολύ κόσμο να ανοίξουν οι πόρτες. Το πρόγραμμα ανέφερε ότι θα μπούμε μέσα στον χώρο στις 20:00, οι πόρτες άνοιξαν την ώρα αυτή μεν, αλλά η μεγάλη ουρά άργησε να μπει μέσα, ενώ αρκετός κόσμος έχασε μεγάλο μέρος του support.

Οι Degenerate Mind που εμφανίστηκαν κατά τις 20:20 πρόκειται για ένα δικό μας συγκρότημα που ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να ανοίξει τη συναυλία και να ζεστάνει τον χώρο και τον κόσμο.

Έχουν στη φαρέτρα τους το καινούριο B.L.E.V.E. που κυκλοφόρησε το προηγούμενο έτος, από το οποίο ακούσαμε τα περισσότερα κομμάτια φυσικά, για να το προωθήσουν.

Η τετράδα είναι φρέσκια με το Heavy/Stoner Metal τους να είναι πολλά υποσχόμενο για την Ελληνική σκηνή. Ο ήχος τους ήταν αρκετά καλός και γενικά πρόκειται για μια δεμένη μπάντα με αρκετή όρεξη, ενώ το κοινό φαίνεται πως διασκέδασε αρκετά με τη μουσική τους.

Η στιγμή που όλοι οι στοιβαγμένοι οπαδοί περιμέναμε ήρθε στις 21:30 ακριβώς με το Zombie Apocalypse που άνοιξε το live. Παραληρήσαν όλοι, η μπίρα έρρεε άφθονη και με τα Too Mean to Die Και Living for Tonite είχαμε γίνει ήδη μούσκεμα.

Η παρέα των Γερμανών από το 2010 ζει τη δεύτερη νιότη της η οποία φαίνεται στο σανίδι αλλά και στη φωνή του κυρίου Mark Tornillo που τα έδωσε όλα. Συνεχίσαμε δυναμικά με ένα πολύ ωραίο και με αρκετές εκπλήξεις στο setlist.

Από το The Best Is Yet to Come και έπειτα ήμασταν μια μάζα που φώναζε, ενώ μόλις μπήκαμε στην τελική ευθεία όλοι μαζί, μπάντα και κόσμος είχαμε ακόμα περισσότερη ενέργεια με ένα περίεργο τρόπο.

Το encore με Hung, Drawn and Quartered, Balls To The Wall, I’m a Rebel και Restless and Wild μας αποτελείωσε.

Πολύ δυνατό live με αρκετά καλό ήχο που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε καθόλου την πανδημία. Από την απόδοση της μπάντας, μέχρι τις συζητήσεις στο venue έπειτα και τις αγκαλιές, ήταν όλα όπως κάποτε.

Οι δε Accept με την πρώτη τους συναυλία της περιοδείας που έγινε στη χώρα μας ξεσάλωσαν και έβγαλαν την καταπίεση της κλεισούρας που έφαγαν και οι ίδιοι. Κάθε φορά είναι εγγύηση και κάθε φορά τους βλέπουμε και τα ξεχνάμε όλα.

Setlist
Zombie Apocalypse
Too Mean to Die
Living for Tonite
Overnight Sensation
The Abyss
Objection Overruled
Symphony of Pain
Demon’s Night/ Starlight/ Losers and Winners/ Flash Rockin’ Man
The Best Is Yet to Come
Shadow Soldiers
Princess of the Dawn
Fast as a Shark
Metal Heart
Teutonic Terror
Pandemic
Encore
Hung, Drawn and Quartered
Balls To The Wall
I’m a Rebel
Restless and Wild

photos by Αποστόλης Καλλιακμάνης

928

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.