A VIOLET PINE: “Again”

ALBUM

Είδος: Post/Shoegaze/Stoner Rock
Δισκογραφική: Self-produced
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου 2019

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους “Turtles”, οι Ιταλοί Violent Pine επιστρέφουν με ανανεωμένο line up, καθώς βρίσκουμε στη θέση του μπάσου τον Francesco Bizzoca, αντικαθιστώντας τον Luca Ormas (επίσης drummer τον Rainbow Bridge), ο οποίος πλέον βρίσκεται πίσω από το drum kit της μπάντας.

Εν μέσω αναδιάρθρωσης και νέας ηχητικής αναζήτησης, το Ιταλικό τρίο εγκαταλείπει τα πλήκτρα και τα synths και εστιάζει την μουσική του κατεύθυνση “φλερτάροντας” με το stoner rock των True Widow.

Στο τρίτο τους δίσκο “Again”, η μπάντα αμφιταλαντεύεται μεταξύ post, shoegaze και stoner ήχων, σαν ένα ηχητικό σταυροδρόμι που περιέχει τα “σκοτεινά” οράματα των The Jesus And Mary Chain και των Cure, το “τραχύ” grunge των πρώιμων Melvins και των Jesus Lizards, το psych/garage των Dinosaur jr, καθώς και την ambient προσέγγιση των Earth σε desert “περιπλανήσεις”, κάτω από ένα “μελαγχολικό πέπλο”.

Ο δίσκος συνδυάζει τη δύναμη και τη μελωδία σε όλη τη διάρκειά του, σαν ένα μάνταλο με “σκοτεινές” εκφράσεις και “επιθετικά” ξεσπάσματα, όπως στα “Interstellar Love” και “Run Dog, Run!”.

Το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου μαζί με το “When grunge boys steal candies”, αποτελούν τις πιο heavy στιγμές, με το συγκρότημα να δείχνει την ευελιξία του στο να αυξομειώνει δυναμικές και εντάσεις ανάλογα με τη διάθεση τις εκάστοτε σύνθεσης, ενώ στα “Black Lips” και “Monster” οι Ιταλοί δεν μένουν στάσιμοι, καθώς, ξεδιπλώνοντας την ποικιλομορφία τους, περνάνε από garage ψυχεδέλεια σε πιο ατμοσφαιρικές εκφάνσεις και εκφράσεις. Ο επίλογος του δίσκου έρχεται με το ορχηστρικό “Ζοο”, το οποίο κλείνει μία ενδιαφέρουσα και με αρκετή έμπνευση ημίωρη ακρόαση.

Το Again θα μπορούσε να είναι η ιδανική “μουσική συντροφιά” για μοναχικές στιγμές, σε φθινοπωρινά (και όχι) βράδια, όταν η γλυκιά μελαγχολία σας ταλανίζει το μυαλό.

Facebook: https://www.facebook.com/avioletpinemusic/
Bandcamp: https://avioletpine.bandcamp.com/

451

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 265 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...