BARBARIAN PROPHECIES: “XIII”

Δεν είχα ξανασχοληθεί με τους Ισπανούς Barbarian Prophecies και το τελευταίο τους album μου κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο για αυτήν την αδιαφορία εκ μέρους μου.

Τεχνικό death, χωρίς υπερβολές όμως και δίχως να κουράζει με συνεχείς αλλαγές και πειραματισμούς.

Μεγάλο ατού του “XIII” είναι η ενέργεια που βγάζει προς τα έξω, σε συνδυασμό με τις, σε σύνολο, άρτιες συνθέσεις.

Εξαιρετικό riffing, τίγκα δυναμική παραγωγή, όσο brutal χρειάζεται και με αρκετές (καλοδεχούμενες) black επιρροές. Από όλες τις απόψεις μια άκρως ενδιαφέρουσα κυκλοφορία.

Μειονέκτημα η ίσως μεγάλη διάρκεια για το είδος (πάνω από μια ώρα), που μέχρι να φτάσεις στο τέλος σε κουράζει κάπως.

Το “XIII” βγήκε μέσα στο 2013, αλλά φέτος βρήκε το δρόμο του προς την Ευρώπη και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους deathsters να γνωρίσουν τους Barbarian Prophecies.

Highlights: “The Hidden”, “Towards Nowhere”, “Embrace of Insanity”, “Punishment of Oblivion”, “9 Days of Storm”

503

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1401 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.