RASCAL WHACK

Μετά τις απαραίτητες συστάσεις το κουιντέτο αποφασίζει να μου δώσει μία συλλογική απάντηση στις ερωτήσεις που του ετέθησαν επί την ευκαιρία του φετινού Defcon 6 στις 5 Οκτωβρίου. Οι Κώστας (ντραμς), Σπύρος (κιθάρα), Μήτσος (κιθάρα), Chris (μπάσο), Στάθης (φωνητικά) δίνουν απαντήσεις σε κάποια υπαρξιακά ζητήματα για την πορεία του ελληνικού rock…

Πως καταλήξατε σε αυτό το όνομα; Σημαίνει κάτι;
Το όνομα ήταν μία παράξενη ιστορία (σχεδόν όσο παράξενο είναι και το αποτέλεσμα!). Προήλθε από διαφορετικά ονόματα που είχαμε σκεφτεί και το λέγαμε για πλάκα σαν συνδυασμό.. Έλα να δεις που το συνηθίσαμε και τώρα δεν αλλάζει! Σημαίνει το κατεργάρικο χτύπημα σε μια ελεύθερη – μη σου πω πολύ ελεύθερη- μετάφραση!

Γιατί ευδοκιμεί όλο αυτό το stoner στη χώρα μας; Είναι υγιής αυτή η κατάσταση;
Το να ευδοκιμεί ένα συγκεκριμένο ροκ ιδίωμα, σε μία συγκεκριμένη χώρα είναι κάτι σύνηθες. Όπως π.χ κάποτε ευδοκιμούσε το punk, κάποτε το metalcore (90s – 00s). Όπως και σε αυτές τις περιπτώσεις , ο κόσμος θα σταματήσει να ασχολείται και θα περάσει στην επόμενη μόδα σε λίγα χρόνια – αν όχι λιγότερο. Επίσης πρέπει να προσθέσουμε ότι είναι πιο υγιές να ευδοκιμεί το stoner στη χώρα μας, παρά η μουσική υποκουλτούρα που ανθίζει στα ακαλαίσθητα μαγαζιά της νύχτας! Τέλος, όσο κι αν μας αρέσει το μουσικό φάσμα του stoner , θεωρούμε ότι το συγκρότημα αποπνέει ένα πιο heavy rock χαρακτήρα , δανειζόμενο απλώς στοιχεία stoner  αλλά και ψυχεδελικής rock.  

Έχετε κάποια ηχογραφημένη δουλειά στο δυναμικό σας; Αν όχι σκοπεύετε να μπείτε σε studio σύντομα;
Υπάρχει live recording δείγμα, το οποίο μπορεί κανείς να ακούσει στο official bandcamp page του συγκροτήματος ( https://rascalwhack.bandcamp.com ). Στο studio σκοπεύουμε να μπούμε τον χειμώνα  ηχογραφώντας επιτέλους το πρώτο μας επίσημο album.

Προτιμάτε τις ζωντανές εμφανίσεις ή τις ηχογραφήσεις; Έχετε ανταπόκριση απο το κοινό;
Προφανώς προτιμάμε να παίζουμε live ! Το συναίσθημα του να παίζεις live ακόμα και σε μία σκατότρυπα ή ακόμα και στο διάστημα και να έχεις για κοινό από 5, 10, 15, η και εκατοντάδες άτομα δεν συγκρίνεται για τίποτα ! Live = rock…τέλος!! Άλλωστε, στο live είσαι πάνω στη σκηνή και βλέπεις άμεσα την ανταπόκριση του κοινού.. και αυτό είναι τέχνη, να μοιράζεσαι συναισθήματα με το κοινό. Έχουμε στο δυναμικό μας ελάχιστα live, αλλά η ανταπόκριση είναι καλή και κερδίζουμε συνεχώς νέους fans.

Πόσο καιρό βλέπεις το εαυτό σου να ασχολείται με τη μουσική; Προσφέρεται η ελληνική πραγματικότητα για ενασχόληση, ας πούμε, μέχρι τα 50;
Η ελληνική πραγματικότητα στο χώρο του ροκ δεν προσφέρεται για τίποτα. Καταξιωμένες μπάντες και παίζουν για ψίχουλα. Η ουσία είναι ότι στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία του Κυρίου Τζάμπα! Αν αγαπάς κάτι και θες να το δεις να ακμάζει πρέπει να το βοηθήσεις και να μην περιμένεις με σταυρωμένα τα χέρια.. Αν δεν αλλάξουμε σαν νέα γενιά την πραγματικότητα αυτή, τότε η ενασχόληση με τη μουσική προσφέρεται μόνον ως χόμπι … Ό,τι θερίζεις σπέρνεις.

Έχεις κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια προτίμηση για κάποιο απο τα γκρουπ του φετινού Defcon;
Φέτος το Defcon Fest φιλοξενεί πολύ δυνατά ονόματα από διαφορετικές μουσικές σκηνές, και πιστεύουμε ότι θα είναι ένα πολλά υποσχόμενο τριήμερο! Αν θα έπρεπε να δηλώσουμε κάποια προτίμηση, θα λέγαμε τους Poem , οι οποίοι θα είναι και οι headliners την ημέρα που παίζουμε!

217