BRUTALLY DECEASED: “Black Infernal Vortex”

Η Σουηδική death metal σχολή έχει επηρεάσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του συγκεκριμένου ήχου σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η θεωρία αυτή θα επαληθευτεί για ακόμα μια φορά μέσα από την καταιγιστική νέα κυκλοφορία των Τσέχων Brutally Deceased. Οι οποίοι όπως φαίνεται αποφοίτησαν με άριστα από την εν λόγω σχολή.

Πιστοί στις διδαχές θρυλικών ονομάτων του είδους (Dismember, Grave), η παρέα από την Πράγα πηγαίνει την επιθετικότητα του ντεμπούτου της “Dead Lover’s Guide” (2010) ένα βήμα παραπέρα. Σε πιο σκοτεινά και ακόμα πιο ακραία μονοπάτια. Και επειδή δεν γινόταν να αφήσουν αυτό το μισάωρο death metal όλεθρο χωρίς εικόνα, το χέρι του Paolo Girardi (Blapshemophager, Inquisition, Craven Idol κ.α) αναλαμβάνει δράση δημιουργώντας αυτήν την απόλυτα αντιπροσωπευτική εξωφυλλάρα.

Στα της μουσικής πάλι… Πηγαίνοντας από τις φοβερές ρυθμικές αλλαγές του “Devil’s Tarn” στο πιο σκοτεινό mid-tempo “Day of Darkness” ενώ το σφυρί του Σατανά (“Black Hammer of Satan”) ή οι μπαγκέτες του Stefy (το ίδιο πράγμα είναι εξάλλου) συνεχίζουν να σε σφυροκοπούν ανελέητα, καταλαβαίνεις ότι το “Black Infernal Vortex” δεν θα σε αφήσει ήσυχο ούτε δευτερόλεπτο. Όσο για το “Regurgitation of Blood, Devoured Flesh and Gastric Juices” (τίτλοι για όσκαρ) τα λόγια περιττεύουν. Τέλος, η κομματάρα “Deathwish” μαζί με το “πρελούδιο” της φυσικά έρχεται για να ισοπεδώσει κάθε ψυχικό απόθεμα που σου έχει απομείνει. Μόνο ως απόλαυση μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή τη μουσική εμπειρία που έζησα μέσα από τις οργισμένες νότες των Brutally Deceased. Απόλαυση για κάθε φαν του death metal και ειδικότερα του Σουηδικού old school death metal ήχου.

Δίσκος επιτομή της Σουηδικής μαεστρίας. Όσο για την γενέτειρα του… μνημείο.

478