DEPRECIATE THE LIAR: “Dethrone Humanity”

Ποιο το νόημα να παράγεις μουσική όταν δεν έχεις τίποτα καινούργιο να πεις και να προσφέρεις;

Μάλλον κανένα. Προφανώς θέλεις να κάνεις το κομμάτι σου ή απλά νομίζεις ότι υπάρχει κόσμος που δεν θα καταλάβει ότι αυτό που προσφέρεις είναι τετριμμένο και κουραστικό. Απορώ καμιά φορά με τις εταιρίες που υπογράφουν τέτοιες μπάντες. Τεχνικό brutal death metal από του Ιταλούς Depreciate The Liar χωρίς λόγο ύπαρξης και ακρόασης. Το “Dethrone Humanity” που κυκλοφορούν καταντάει μετά από 5 λεπτά ακρόασης τόσο βαρετό όσο και το χιόνι στην Σουηδία.

Οι υπερβολικές αλλαγές ρυθμών θα μπορούσαν να έχουν ένα κάποιο νόημα εάν υπήρχαν αξιόλογα riffs να τις στηρίξουν. Απεναντίας, οι αξιόλογες ιδέες απουσιάζουν. Το χειρότερο είναι πως οι συνθέσεις είναι γεμάτες με ανέμπνευστα groovy beat down σημεία που καθιστούν το όλο αποτέλεσμα ακόμη πιο αδιάφορο. Φανταστείτε να ακούτε επί μία ώρα συνεχείς αλλαγές σε riff και ρυθμούς και τίποτα να μην καταφέρνει να κεντρίσει απλά το ενδιαφέρον σας. Ε, κάτι τέτοιο συμβαίνει με το “Dethrone Humanity”.

Η παραγωγή επίσης δεν βοηθάει το όλο θέμα. Τα τύμπανα υπερτριγγαρισμένα και υπερβολικά μπροστά καλύπτουν αρκετά πράγματα και αντί όγκου δημιουργούν βαβούρα. Το μόνο που σώζει τους Depreciate the Liar είναι η τεχνική τους που ιδιαίτερα στα γρήγορα blast σημεία κάνει την εμφάνιση και σώζει την όλη κατάσταση κάπως. Δεν βρίσκω λόγω να ασχοληθείτε εκτός αν ακούτε οτιδήποτε μοιάζει brutal και σας φέρνει στο μυαλό Despised Icon και Whitechapel.

522

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.