SIBERIAN: “Modern Age Mausoleum”

Όταν σκάει νέα κυκλοφορία από τη Σουηδία, πάντα έχω ανοικτά τέρμα τα αυτιά μου.

Τους έχω τόσο μεγάλο σεβασμό που νομίζω πως κάπου κάπου γίνομαι σπαστικός.

Οι Siberian, πρώτα γνωστοί ως Shrine, έρχονται από την πόλη Linkoeping της Σουηδίας, η οποία φημίζεται αρκετά για το ice hockey.

Αυτό εδώ με τον όμορφο τίτλο album είναι η παρθενική τους εμφάνιση και η πρώτη τους ολοκληρωμένη προσπάθεια να μας αποσπάσουν την προσοχή.

Έχοντας εμφανώς επηρεαστεί από την hardcore εποχή των συμπατριωτών τους Entombed και από μεγαθήρια όπως οι Mastodon και οι Converge κάνουν ντου και σε αρπάζουν από την καρωτίδα.

Στα 40 λεπτά που αυτή είναι παγιδευμένη ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα τους, δεν μπορείς να ανασάνεις από τα αλλεπάλληλα σφιξίματα που σου κόβουν την επαφή με το οξυγόνο.

Σαν highlight θα θέσω το “Paragon” με τα πανέμορφα τύμπανα του και σαν ατού θα βάλω και την καλή γδαρμένη φωνή του κυρίου που τραγουδάει.

Μην περιμένεις να ακούσεις κάτι που θα σε κάνει να κλείσεις ραντεβού για να κάνεις τατού το όνομα τους, αλλά είναι ένα ντεμπούτο που σίγουρα με κάνει να θέλω να τους ακούσω και πάλι στο μέλλον.

Αν συνέχιζε να είναι έτσι το metalcore, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος… παλιοemos με κάνετε και νιώθω γέρος!

537

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.