WITCH MOUNTAIN: “Mobile of Angels”

Πολύ όμορφο το εξώφυλλο του νέου Witch Mountain, που αποπνέει κλασικομεταλιά και προσελκύει όλους εκείνους τους αμετανόητους που έπαιζαν “Κάστρα και Πολιορκητές” όντας παιδιά (και εγώ μαζί).

Τέταρτη δισκογραφική προσπάθεια των Αμερικανών, και τρίτη για αυτήν τη δεκαετία με την Uta Plotkin στα φωνητικά, να δίνει μια ατμόσφαιρα καύσης μαγισσών με την υπέροχη φωνή της.

5 κομμάτια σε 38 λεπτά, με μόνο το ομώνυμο να είναι κανονικής διάρκειας (3:29), ενώ τα υπόλοιπα φαντάζουν ολόκληρα παραμύθια, αλλά ακούγοντας το εναρκτήριο “Psycho Annimundi” σκέφτεσαι ίσως, να ανάψει το τζάκι και να αφήσεις τα παιδιά να σου εξιστορούν μαγευτικούς μύθους.

Η φωνή της Uta (που ακούγεται πως θα αποχωρήσει σύντομα από το σχήμα) στο “Can’t Settle” φτιάχνει μια έντονη blues ατμόσφαιρα και κάνει πιο ενδιαφέρουσες τις αργόσυρτες doom μελωδίες που αιωρούνται όπισθεν της, ενώ το κομμάτι στη μέση μετατρέπεται σε κάτι πιο death με αργά άγρια φωνητικά, προτού παραδοθεί και πάλι στο λαρύγγι της δεσποινίδος Plotkin.

Το “Your corrupt ways” είναι μια υπέροχη σκοτεινή μπαλάντα, ενώ το ομώνυμο “Mobile of Angels” που ακολουθεί μοιάζει με δοξασία αρχαίων υποχθόνιων δυνάμεων, για να φτάσουμε στο τέλος με το “The Shape Truth Takes” και με την Uta να επιστεγάζει μια εξαιρετική απόδοση, την οποία θα θυμόμαστε όσο περνούν τα χρόνια.

Οι Witch Mountain και πάλι στηρίζονται στην ιδανική Janis Joplin-ική φωνή της Uta και δημιουργούν ένα δίσκο βουτηγμένο στη στεναχώρια και τον ερωτισμό, κάνοντας μας ακόμα πιο λυπημένους σκεφτόμενοι πόσο θα μας λείψει η φωνή της.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όσους δεν ενοχλούνται από τα γυναικεία φωνητικά στο doom και όλους όσους έχουν ψυχή!

516

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2119 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.